petak, 17 decembar 2021 07:19

TRIBINA „VIDIMO SE U BIOSKOPU“ U PONEDELJAK U APATINU

U ponedeljak, 20. decembra, sa početkom u 13 sati, u Velioj sali Kulturnog centra Apatin, biće održana tribina “Vidimo se u bioskopu”.

Tribina se organizuje u okviru kampanje Filmskog centra Srbije i Mreže kinoprikazivača Srbije, a na njoj će govoriti Milorad Milinković, javnosti najprepoznativljiji po TV kvizu „Potera“, kao Mister Veliki, najopasniji tragač.. Cilj tribine je promocija i dalji razvoj filmske kulture i nezavisne bioskopske mreže, edukacija, te povećanje vidljivosti i promocije domaćeg filma. Uz Milinkovića, na tribini će govoriti i Boško Milosavljević, scenarista i reditelj mnogih dokumentarnih filmova od kojih su neki nagrađeni međunarodnim priznanjima. U okviru tribine biće prikazan jedan od igranih filmova koje je režirao Milorad Milinković.

Biografije:

Milorad Milinković je rođen 1965.godine u Beogradu. Diplomirao je na Akademiji umetnosti u Novom Sadu, odsek režija 1991. godine. Osim režijom, bavi se i nizom drugih poslova. On je scenarista, pisac, gitarista, pevač, kantautor, di džej, kritičar i još mnogo toga. Milinković je režirao mnoge filmove koji su obeležili poslednje decenije, između ostalih, “Mrtav ladan”, “Čitulja za Eskobara”, “Patuljci sa naslovnih strana”, “Zduhač znači avantura”. Autor je i više proznih ostvarenja. Milinković će govoriti o filmskoj umetnosti uopšte, ali i o stvaranju filmova, o trenutnoj situaciji na domaćoj filmskoj sceni i o srpskom filmu danas.

Boško Milosavljević, profesor srpskog jezika i književnosti, strastveni zaljubljenik u film. Osnivač LHS studija koji se bavi produkcijom televizijskih spotova, dokumentarnih filmova, ali i oslikavanjem murala i likovnom umetnošću uopšte. Režiser je i scenarista mnogih dokumentanih ostvarenja istorijskog karaktera, a za neka od njih je dobio međunarodne nagrade. Učesnike tribine upoznaće sa stvaranjem dokumentarnih filmova i njihovim mestom u kinematografiji.
Ulaz na tribinu “Vidimo se u bioskopu” je besplatan.

izvor:apatinskenovine.rs

Šta ćete danas kuvati?

Saveti šefova kuhinje

Neodoljivi deserti