sreda, 27 oktobar 2021 07:59

POVEĆAVA SE BROJ ZARAŽENIH I U APATINU

Prethodnih nedelja prateći broj zaraženih virusom Kovid 19 na dnevnom nivo, svedoci smo velikog broja obolelih u celoj Republici Srbiji. Na žalost, sve gora situacija što se tiče pozitivnih na virus je i u našoj opštini.

U Kovid ambulantu se prethodnih dana na dnevnom nivou javljalo oko 30 ljudi od kojih u proseku 15 bude pozitivno, te se broj zaraženih u ovom trenutku popeo na 224. Među zaraženima ima i dece sa lakšom kliničkom slikom, dok kod odraslih ima i hospitalizovanih.

Ni malo laka situacija je trenutno u apatinskom Domu zdravlja jer imamo dosta zaraženih među radnicima, pre svega mislim da doktore i medinske sestre. Najteže je na dečijem odelenju gde nam nedostaju tri doktorke, a veliki pritisak je i na Kovid amblantu i hitnu pomoć. Ipak uspevamo da se ispomažemo sa lekarima sa sela, te pokrivamo sve smene i trudimo se da obezbedimo redovan rad, rekla je pomoćnica direktora Doma zdravlja Apatin Branka Bajić uz apel građanima da budu strpljivi prilikom posete Domu zdravlja.

Vakcinacija, koja se trenutno preporučuje kao jedino rešenje za nastalu situaciju se odvija redovno kako protiv Kovida, tako i protiv sezonskog gripa.

 

Šta ćete danas kuvati?

Saveti šefova kuhinje

Neodoljivi deserti