sreda, 27 oktobar 2021 07:55

U IZDANJU CEKOS-A, 13. KNJIGA DUŠANA GLADIĆA - „STRAH OD APLAUZA“

Knjiga, dramski tekst, pod naslovom „Strah od aplauza“, autora Dušana Gladića, izašla je u izdanju Centra za kulturu i obazovanje (Cekos) iz Sonte, koji vodi Nikola Dobrijević. Ovo je 13 knjiga Gladića, od kojih je najviše iz oblasti poezije.

Sam autor kaže da je reč o dramskom tekstu sa elementima komedije ili obrnuto, što je i podnaslov ove knjige. Opus interesovanja ovog autora je takođe impresivan.

- Moja interesovanja vezana su isključivo za različite vrste umetnosti. Pored pisanja bavim se muzikom, slikarstvom, glumom, režijom, književnom i likovnom kritikom. U Dramskom studiju Kulturnog centra iz našeg grada posebno sam vezan za pedagoški rad sa decom i omladinom - objašnjava ovaj svestrani stavaralac.

On nerado govori o nagradama ali mi dodajemo da je reč o 150 značajnih nagrada kako iz drmaskog stvaralaštva tako i zbog knjiga poezije, posebno haiku, koje su prevođene na mnoge svetske jezike, i objavljivane u mnogim zemljama. Uz to objavljivane su kratke priče i aforizme. Gladić je član prestižnog Društva književnika Vojvodine.

izvor:apatinskenovine.rs

 

Šta ćete danas kuvati?

Saveti šefova kuhinje

Neodoljivi deserti