nedelja, 17 oktobar 2021 06:09

Apatinac Milan Zulić na novoj svetskoj turneji

Multimedijalni umetnik iz Apatina, Milan Zulić, iako nenametljivo, godinama unazad osvaja srca publike širom sveta. Pre nešto više od godinu dana preselio se u Švajcarsku, gde trenutno stvara i izlaže svoje radove na gotovo svim kontinentima.

– Meni se sve ove izložbe i gradovi dešavaju po prirodi stvari, sve je ovo prirodan tok mog puta kojim se krećem i na kojem vidim beskonačne mogućnosti kreativnog izražavanja u svemu što me okružuje. Izložba u Njujorku je danas. Biće prikazana na čuvenom Menhetnu i to je treći put da se moji radovi pojavljuju tamo, saznajemo od Zulića.

Kada je Njujork u pitanju, već za nepunih mesec dana radovi našeg sjajnog umetnika biće prikazani i na izložbi The Nomadic Contemporary, a posle izložbi u Barseloni, Beogradu, Kelnu, Kubi i Njujorku, čekaju ga izložbe u Marselju, Majamiju, Buenos Airesu, Venecueli, Kolumbiji, Novom Zelandu, Holandiji, a tu je i Rim na kom se pojavljuje sa svojim radom pod nazivom “Val”, koji će premijerno biti prikazan na umetničkom događaju “Rome Art Week”. Takođe, Milana Zulića 29. oktobra očekuju tri izložbe na Kipru i jedna u Milanu 14. novembra.

– Zbog trenutne epidemiološke situacije, galerije ne obezbeđuju put i smeštaj selektovanim umetnicima, ali mi to u svakom slučaju ostavlja više prostora za stvaranje novih dela, skromno je rekao Zulić, koji sledeće godine obeležava značajan jubilej, punih trideset godina od prve izložbe. Mi mu od srca čestitamo i želimo mu još mnogo uspeha u njegovoj umetničkoj karijeri.

 

Šta ćete danas kuvati?

Saveti šefova kuhinje

Neodoljivi deserti