petak, 01 oktobar 2021 07:06

Monodrama „Zoran Radmilović“ u petak na sceni apatinskog pozorišta

U petak, 1. oktobra, u Velikoj sali Kulturnog centra Apatin, sa početkom u 19 sati, biće odigrana monodrama „Zoran Radmilović“.

U pitanju je priča o jednom od naših najboljih i najpopularnijih glumaca, ispričana iz perspektive glumca koji je opsednut likom i delom velikog Zorana Radmilovića. Glumac pokušava da odigra monodramu o Salijeriju, ali odustaje, jer ga stalno proganja lik Zorana Radmilovića. Na ovoj paraleli Salijeri – Mocart glumac (u ovom slučaju Ivan Tomašević) kao Zoran Radmilović izgrađena je ova komična priča o problemu velikog broja umetnika koje su zbog par genija proglasili za mediokritete.

Režiju potpisuje Andrea-Ada Lazić, a u predstavi igra Ivan Tomašević.

Ova monodrama realizovana je pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture Srbije, Grada Beograda i Grada Šapca, a Scena „Maska“ ju je postavila na svoj repertoar.

Do sada je, osim u mnogim mestima u Srbiji, odigrana i u Bugarskoj, Bosni i Hercegovini, Češkoj, Rusiji, Makedoniji, a osvojila je i brojne nagrade.

Monodramu „Zoran Radmilović“ Kulturni centar poklanja svojoj vernoj pozorišnoj publici u okviru 6. Festivala kratke forme „Potpis“.

 

Šta ćete danas kuvati?

Saveti šefova kuhinje

Neodoljivi deserti