Nastavljeni radovi na obnovi pristana u Apatinu: ronioci vade šipove i urušeni deo mosta Nastavljeni radovi na obnovi pristana u Apatinu Foto: apatinskenovine.rs
subota, 12 septembar 2020 06:59

Nastavljeni radovi na obnovi pristana u Apatinu: ronioci vade šipove i urušeni deo mosta

Nakon višemesečnog prekida rada na obnovi pristana, zbog pribavljanja neophodnihsaglasnosti, posao je ovih dana nastavljen.

Izvođač radova je MIP Grading iz Obrenovca, koji je odabran kao najpovoljniji ponuđač, a cela investicija staje 42,5 miliona dinara, bez PDV-a. Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija je odobrilo 25 miliona, a ostatak novca je obezbeđen iz opštinskog budžeta.

Zajedno sa izvođačem radova, u obnovi pristana aktivno učestvuju i članovi Društva za podvodne aktivnosti Apatin.

-Juče smo vadili stubove (šipove), koji su pali u vodu i koji su smetali postavljanju novog pontona. Juče smo pronašli dva stuba, koji su i izvađeni, a danas moramo još da izvadimo deo mosta koji se urušio u vodu. Nakon toga pobijaće se novi šipovi, koji će držati budući pristan. U jučerašnjoj akciji učestvovalo je osam članova DPA, četvorica su ronila, a četvorica su bili logistika. Danas nastavljamo sa radovima, kaže Milorad Bujić, predsednik apatinskog DPA.

Popravkom apatinskog pristana otvaraju se mogućnosti za razvoj nautičkog turizma, čemu se posebno raduje Boris Mašić, direktor kompanije Dunavserv Shipping, jedne od prvih stranih brodarskih kompanija, koja je, zahvaljujući upravo entuzijazmu ovog preduzimljivog Apatinca, pre tri godine osnovana u Apatinu.

-Firma koju zastupam daće svoj doprinos razvoju nautičkog turizma i veoma smo srećni što se, konačno, apatinski pristan privodi nameni. Intenzivno radimo na tome da turisti iz Srbije, upravo iz Apatina, zaplove na krstarenja Dunavom, navodi Mašić.

Pristan u Apatinu se srušio pod teretom leda na Dunavu u januaru 2017. godine.

Izvor: apatinskenovine.rs

Šta ćete danas kuvati?

Saveti šefova kuhinje

Neodoljivi deserti