Od ponedeljka u Apatinu počinje odnošenje kabastog otpada Od ponedeljka u Apatinu počinje odnošenje kabastog otpada
petak, 15 maj 2020 05:01

Od ponedeljka u Apatinu počinje odnošenje kabastog otpada

JKP „Naš dom“ od ponedeljka počinje tradicionalnu prolećnu akciju odnošenja kabastog otpada. Cilj akije je da se odnese sve ono smeće koje se ne odnosi u nedeljnim akcijama, da grad bude čistiji, samim tim i zdraviji i da se građani oslobode nepotrebnih stvari, sa kojima u principu, većina od nas ne zna kuda bi.

Akcija odnošenja kabastog smeća počeće u ponedeljak i trajaće narednih 10 dana, do petka, 29. maja. Odvijaće se prema ustaljenom rasporedu iznošenja kućnog otpada.

-Kabasti otpad je potrebno odložiti uz ivicu kolovoza, tako da bude uočljivo. U ovaj otpad spadaju nameštaj, električni uređaji (veš mašine, televizori, šporeti, frižideri, usisivači itd.), dušeci, ćebad, peći (ne uljne i gasne), tepisi, kupatilska keramika i slično, objašnjavaju u JKP „Naš dom“.

Takođe navode da u kabasti otpad NE spadaju auto delovi, ulja i maziva, akumulatori, gume, građa, građevinski i poljoprivredni otpad, otpad životinjskog porekla (uginule životinje, iznutrice itd.) kao ni izolacioni materijal i slične stvari, koje ovo preduzeće neće odnositi.

Izvor: apatinskenovine.rs

Šta ćete danas kuvati?

Saveti šefova kuhinje

Neodoljivi deserti