Elektronsko dostavljanje rešenja o porezu na imovinu u Apatinu Elektronsko dostavljanje rešenja o porezu na imovinu u Apatinu
utorak, 12 maj 2020 06:08

Elektronsko dostavljanje rešenja o porezu na imovinu u Apatinu

Kancelarija za informacione tehnologije i elektronsku upravu Vlade Republike Srbije saopštila je da od danas građani Apatina, koji imaju otvorene naloge na Portalu eUprava, dobijaju elektronskim putem rešenja kojima se utvrđuje porez na imovinu fizičkih lica.

Kancelarija za IT i eUpravu uspostavila je novu uslugu registrovanim korisnicima Portala eUprava – elektronsku dostavu (eDostava) rešenja o utvrđivanju poreza na imovinu u Jedinstveni elektronski sandučić na Portalu, a prva lokalna samouprava koja će ovu uslugu pružiti svojim građanima je Apatin.

Naime, korisnici Portala eUprava, u skladu sa Zakonom o elektronskoj upravi i Zakonom o poreskom postupku i poreskoj administraciji, počinju da dobijaju ova rešenja elektronskim putem, dok oni koji nisu korisnici nastavljaju da dobijaju rešenja u fizičkom obliku preko javnog poštanskog operatora.

Prilikom pripreme rešenja za elektronsku dostavu Kancelarija za IT i eUpravu vrši elektronsko pečatiranje (elektronsko potpisivanje u svojstvu pravnog lica) ovih dokumenata, što predstavlja značajnu automatizaciju i optimizaciju rada javne uprave i po prvi put primenu elektronskog pečata (elektronskog potpisa pravnog lica) u javnoj upravi.

Ovom uslugom se u potpunosti digitalizuje rad lokalnih poreskih administracija od elektronske prijave poreza na imovinu, elektronskog generisanja i dostavljanja rešenja o utvrđivanju poreza na imovinu, do mogućnosti elektronskog plaćanja poreza.
Izborom odgovarajuće opcije na Portalu eUprava, korisnici iz Apatina mogu da dobiju obaveštenje o pristiglom rešenju u Jedinstveno elektronsko sanduče putem SMS poruke ili elektronske pošte.

I ostale lokalne poreske administracije u Srbiji će u narednom periodu, kada budu pripremale rešenja o utvrđivanju poreza na imovinu, omogućavati korisnicima pomenutog portala dostavljanje rešenja u Jedinstveni elektronski sandučić.
Za sve informacije o eDostavi rešenja o utvrđivanju poreza na imovinu građani se mogu obratiti na imejl Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli., navodi se saopštenju.

Šta ćete danas kuvati?

Saveti šefova kuhinje

Neodoljivi deserti