petak, 13 avgust 2021 06:20

Saopštenje o povećanju cene komunalnih usluga

Obaveštavamo građane da je u dogovoru sa osnivačem preduzeća, a uz odluku Skupštine grada Sombora, usklađeno povećanje cene komunalnih usluga od 3,5%, što u proseku iznosi oko 15 dinara po domaćinstvu. Povećanje cene usluge stupa na snagu od 01.08.2021. godine. Do povećanja cene je došlo usled usklađivanja cene usluge sa cenama amortizacije i goriva, koje […]

Članak Saopštenje o povećanju cene komunalnih usluga se pojavljuje prvo na JKP Čistoća.


Obaveštavamo građane da je u dogovoru sa osnivačem preduzeća, a uz odluku Skupštine grada Sombora, usklađeno povećanje cene komunalnih usluga od 3,5%, što u proseku iznosi oko 15 dinara po domaćinstvu. Povećanje cene usluge stupa na snagu od 01.08.2021. godine. Do povećanja cene je došlo usled usklađivanja cene usluge sa cenama amortizacije i goriva, koje su značajno porasle u protekle dve godine. Uprkos spomenutom rastu cene, Sombor spada u kategoriju jeftinijih gradova kada je u pitanju cena komunalnih usluga. Podsećamo da je poslednje povećanje cene usluga bilo 01.05.2019. godine i iznosilo je 2,2%.

Napominjemo da je obaveza svakog domaćinstva da obezbedi tipsku posudu za privremeno odlaganje smeća, koja je definisana pravilnikom. Trenutna pokrivenost grada adekvatnim posudama je nešto manja od 50%, dok je u naseljenim mestima pokrivenost između 10 i 30%. Odlaganje smeća u kesama, vrećama ili neadekvatnim posudama nam značajno otežava i usporava posao, te ovim putem apelujemo na građane da ispune svoje obaveze definisane Odlukom o održavanju čistoće na teritoriji grada Sombora i Pravilnikom o postavljanju posuda za privremeno odlaganje otpada. Kada su u pitanju polomljene ili oštećene posude od strane zaposlenih JKP ,,Čistoća”, preduzeće će korisnicima usluga obezbediti zamensku posudu.

Posebno apelujemo na građane da ne odlažu kabasti i građevinski otpad u posude za sakupljanje komunalnog otpada, kao i da isti ne odlažu pored posuda.

Članak Saopštenje o povećanju cene komunalnih usluga se pojavljuje prvo na JKP Čistoća.


Read full article on Čistoća


Slobodno vreme

Lifestyle

Google ukida uslugu koju je predstavio još u oktobru 2020. godine. U pitanju je Google One VPN koji, kada je predstavlj...

Disclaimer I

Sve informacije na ovoj veb stranici objavljuju se u dobroj nameri i samo u opšte informativne svrhe. Veb stranica sombor.info ne daje nikakve garancije o potpunosti, pouzdanosti ili tačnosti objavljenih informacija. Svaka radnja koju preduzmete u vezi sa informacijama koje pronađete na ovoj veb stranici je na vaš sopstveni rizik i vlasnik sajta neće biti odgovoran za bilo kakve nastale gubitke i/ili štetu.

Disclaimer II

Materijal preuzet sa interneta smatra se javno dostupnim osim ako nije drugačije navedeno. U slučaju da postoji problem ili greška u vezi sa autorskim pravima na određenom materijalu, kršenje autorskih prava je učinjeno nenamerno.

Nakon predstavljanja dokaza o autorskim pravima, sporni materijal će odmah biti uklonjen sa sajta.