ponedeljak, 02 avgust 2021 05:49

(ВИДЕО) „Џими комерц“ из Пригревице победник 11. Личке олимпијаде

Данас је у Апатину код Бање „Јунаковић“, одржана 11. „Личка олимпијада“, традиционално надметање у старим играма Личана. Ове године је учествовало само пет екипа, пошто велики број екипа из иностранства није могао да дође због ситуације са епидемијом.

Манифестацију је отворио Милан Шкрбић, председник апатинског Удружења Личана „Никола Тесла“, исдтакавши како је веома важно да се традиција одржавања Личке олимпијаде настави. 

„Нема пуно екипа из простог разлога, много екипа је долазило ван Србије, из Републике Српске, чак и из Трпиње. Од Требиња, Гацког, Невесиња, Приједора, Бања Луке, али у контакту смо . Имамо шест, седам екипа које су испоштовале и дошле. Није битно колико је екипа, важно је да се манифестација одржава, да настављамо традицију“, рекао је Шкрбић.

Ове године на Личку олимпијаду су се одазвали гости и такмичари из Суботице, Београда, Банатског великог села, Новог Жедника, Уба, Ужица, Пригревице и Апатина. 

Такмичари су учествовали у свих девет дисциплина: вучење куке, скок у даљ и вис, претезање штапа, трчање по брвну, обарање руке, пењање уз стожину, бацање камена са рамена и надвлачење конопа, а за најмлађе је одржана трка деце у врећама.

Према коначном пласману победник је екипа Џими комерца са освојених 980 бодова. Другопласирани су „Крајишници“ са освојених 780 бодова. Трећепласирани су „Лички соколови“ са 620 бодова колико има и четвртопласирана екипа Горски вуци. На петом месту је екипа Нови Жедник са 200 освојених бодова.

The post (ВИДЕО) „Џими комерц“ из Пригревице победник 11. Личке олимпијаде first appeared on 025 инфо вести.


Данас је у Апатину код Бање „Јунаковић“, одржана 11. „Личка олимпијада“, традиционално надметање у старим играма Личана. Ове године је учествовало само пет екипа, пошто велики број екипа из иностранства није могао да дође због ситуације са епидемијом. Манифестацију је отворио Милан Шкрбић, председник апатинског Удружења Личана „Никола Тесла“, исдтакавши како је веома важно да …

(ВИДЕО) „Џими комерц“ из Пригревице победник 11. Личке олимпијаде Read More »

The post (ВИДЕО) „Џими комерц“ из Пригревице победник 11. Личке олимпијаде first appeared on 025 инфо вести.


Read full article on 025 info - Apatin


Šta ćete danas kuvati?

Saveti šefova kuhinje

Neodoljivi deserti