četvrtak, 29 jul 2021 06:07

(ВИДЕО) Реконструкција пута Купусина – Бачки Моноштор

Извођење радова на путу од Купусине до Бачког Моноштора тече добрим интензитетом, како оцењује председница општине Апатин Дубравка Кораћ. Реконструкција саобраћајнице је почела пре месец дана, а очекује се да деоница буде готова до следећег пролећа.

„Укупна дужина пута јесте 5,2 километра, од тога би требало ове године да завршимо 2850 метара, а остатак на пролеће идуће године, укупан рок за завршетак радова је годину дана, с тим да ја очекујем да ће радови бити извршени и пре тог рока, у суштини ради се о проширивању пута на пет и по метара“, додала је Кораћева.

Како се ради о деоници која спаја Апатин са Бачким Моноштором, значај овог пута огледа се и у томе што ће завршетком радова, мештанима апатинске општине бити скраћена раздаљина до нове брзе саобраћајнице, која треба да буде изграђена од Сомбора до Кикинде. Новим путем, брже ће се стизати и до граничних прелаза ка Хрватској и Мађарској, у Бездану и Бачком Брегу.

„Пут има јако велики туристички значај, из разлога што пролази управо овде, уз сам Резерват, и он је заиста интересантан и као бициклистичка стаза и наравно стаза којом ће се кретати туристи, који су на путу од мађарске границе ка Србији, односно ка Апатину“, истакла је председница општине.

У питању је инвестиција од 200 милиона динара, што, према речима председнице Дубравке Кораћ, у претходних неколико година представља највећу инвестицију у општини Апатин.

The post (ВИДЕО) Реконструкција пута Купусина – Бачки Моноштор first appeared on 025 инфо вести.


Извођење радова на путу од Купусине до Бачког Моноштора тече добрим интензитетом, како оцењује председница општине Апатин Дубравка Кораћ. Реконструкција саобраћајнице је почела пре месец дана, а очекује се да деоница буде готова до следећег пролећа. „Укупна дужина пута јесте 5,2 километра, од тога би требало ове године да завршимо 2850 метара, а остатак на …

(ВИДЕО) Реконструкција пута Купусина – Бачки Моноштор Read More »

The post (ВИДЕО) Реконструкција пута Купусина – Бачки Моноштор first appeared on 025 инфо вести.


Read full article on 025 info - Apatin


Šta ćete danas kuvati?

Saveti šefova kuhinje

Neodoljivi deserti