nedelja, 25 jul 2021 07:15

(ВИДЕО) Прва труба света на отварању 57. Рибарских вечери

Традиционално такмичење у кувању рибљег паприкаша, на Апатинским рибарским вечерима и ове године је окупило много маестралних кулинара, од којих се неки такмиче по први пут, док је другима кување познатог рибљег специјалитета одавно постало породична традиција. 

„Овде сам се пријавио као традиционално више, пошто ми је отац у Немачкој, сад морам њега да испоштујем.“

„Мени је битно да ја учествујем пошто ме занима иначе кулинарство.“

„Први пут, такмичимо се први пут, ја и мој унук, због њега сам и кренуо да видим каква ће бити ситуација.“

„Ово је осми пут, осам финала и био сам чак једном шести, тако да ове године нападамо у прва три. Традиционално, стандардно, лук, паприка добра безданска и со, то је то.“ 

Отварање 57. Апатинских рибарских вечери обележио је спектакуларан наступ наследника најпознатијег спрског трубача Миће Петровића, носиоца најпрестижнијег звања Прве трубе света, Дејана Петровића и Биг банда. Амбасадор српске трубе истакао је да је после претходне године и тешког периода, изузетно срећан што се вратило време концерата и манифестација и да му је неописиво драго што поново наступа пред Апатинцима. 

„Шта после свега овога, после целе ове године и пожелети него стварно здравље, да будете здрави и да опет кроз пар година, да се овде дружимо у што већем броју и да ето само здравље и осмех на лице“, рекао је Дејан. 

Рибарске вечери реализују општина Апатин и Туристичка организација Апатин, а према њиховим речима, традиција дуга готово шест деценија, прекинута је само два пута у историји, једном шездесетих година када је Дунав претио да ће поплавити град и прошле године, због ситуације изазване пандемијом короне. Организатори ни ове године нису изневерили очекивања, па су за све Апатинце и њихове госте припремили богат културни, уметнички, забавни и спортски програм. 

„Бројна такмичења, нека традиционална, као што су трке чамцима Апатинцима, такмичење пецањем на пловак, „Златну бућку“ итд. Сваке вечери имамо масовно такмичење у кувању традиционалног апатинског рибљег паприкаша, завршили смо квалификације по селима, кроз 4 дана ће се одиграти квалификације у Апатину, Отворено првенство Апатина и велико финале за све оне који су прошли и наравно свако вече ту ће бити бројне предгрупе, као и естрадне звезде“, рекао је Немања Јовић, директор Туристичке организације општине Апатин. 

„Апатинске рибарске вечери су дефинитивно највећа туристичка манифестација која се организује у Апатину, у овом модерном формату  се организују 57 година, а пре тога су оне биле традиција апатинских рибара, дуги низ година и у том смислу је она заиста од значаја“, истакла је председница општине Апатин, Дубравка Кораћ. 

Први дан Рибарских вечери, посетиоци су имали прилике да уживају у наступима мажореткиња, културно-уметничких друштава, концерту групе „Магија“, вожњама бродићем и многим другим садржајима, а наредних дана нас очекује још више изненађења и доброг провода.

The post (ВИДЕО) Прва труба света на отварању 57. Рибарских вечери first appeared on 025 инфо вести.


Традиционално такмичење у кувању рибљег паприкаша, на Апатинским рибарским вечерима и ове године је окупило много маестралних кулинара, од којих се неки такмиче по први пут, док је другима кување познатог рибљег специјалитета одавно постало породична традиција.  „Овде сам се пријавио као традиционално више, пошто ми је отац у Немачкој, сад морам њега да испоштујем.“ …

(ВИДЕО) Прва труба света на отварању 57. Рибарских вечери Read More »

The post (ВИДЕО) Прва труба света на отварању 57. Рибарских вечери first appeared on 025 инфо вести.


Read full article on 025 info - Apatin


Slobodno vreme

Lifestyle

Cene u Grčkoj u 2024. prate trend u Evropi i kao i u svim drugim zemljama, i ove godine su neznatno više nego prethodnih...

Disclaimer I

Sve informacije na ovoj veb stranici objavljuju se u dobroj nameri i samo u opšte informativne svrhe. Veb stranica sombor.info ne daje nikakve garancije o potpunosti, pouzdanosti ili tačnosti objavljenih informacija. Svaka radnja koju preduzmete u vezi sa informacijama koje pronađete na ovoj veb stranici je na vaš sopstveni rizik i vlasnik sajta neće biti odgovoran za bilo kakve nastale gubitke i/ili štetu.

Disclaimer II

Materijal preuzet sa interneta smatra se javno dostupnim osim ako nije drugačije navedeno. U slučaju da postoji problem ili greška u vezi sa autorskim pravima na određenom materijalu, kršenje autorskih prava je učinjeno nenamerno.

Nakon predstavljanja dokaza o autorskim pravima, sporni materijal će odmah biti uklonjen sa sajta.