četvrtak, 22 jul 2021 05:17

„ВОДЕ ВОЈВОДИНЕ“: ОЧЕКУЈЕ СЕ ПОРАСТ ВОДОСТАЈА ДУНАВА ДО НИВОА РЕДОВНЕ ОДБРАНЕ ОД ПОПЛАВА

Из Јавног водопривредног предузећа „Воде Војводине“ су саопштили да је у овом тренутку ситуација на војвођанским водотоцима редовна и још увек нема значајног пораста водостаја.

Очекује се да ће данас или у среду доћи до пораста реке Дунав, с обзиром на то да је ова река тренутно у порасту у току кроз Немачку, Аустрију и у делу Мађарске, као последица великих падавина.

На основу прогноза Републичког хидрометеоролошког завода процењује се да ће Дунав достићи ниво редовне одбране од поплава. Водостај ове реке код Апатина тренутно је на 319 центиметара, што је за 281 испод границе за проглашење редовне одбране од поплава.

Стручне службе ЈВП „Воде Војводине“ прате ситуацију на војвођанским водотоцима у складу са својим надлежностима.

The post „ВОДЕ ВОЈВОДИНЕ“: ОЧЕКУЈЕ СЕ ПОРАСТ ВОДОСТАЈА ДУНАВА ДО НИВОА РЕДОВНЕ ОДБРАНЕ ОД ПОПЛАВА appeared first on Radio Dunav.


Из Јавног водопривредног предузећа „Воде Војводине“ су саопштили да је у овом тренутку ситуација на војвођанским водотоцима редовна и још увек нема значајног пораста водостаја. Очекује се да ће данас или у среду доћи до пораста реке Дунав, с обзиром на то да је ова река тренутно у порасту у току кроз Немачку, Аустрију и […]

The post „ВОДЕ ВОЈВОДИНЕ“: ОЧЕКУЈЕ СЕ ПОРАСТ ВОДОСТАЈА ДУНАВА ДО НИВОА РЕДОВНЕ ОДБРАНЕ ОД ПОПЛАВА appeared first on Radio Dunav.


Read full article on Radio Dunav


Šta ćete danas kuvati?

Saveti šefova kuhinje

Neodoljivi deserti