sreda, 14 april 2021 06:14

Pada broj obolelih i u apatinskoj optini, revakcinisano 3351 građana

Aktuelnom epidemiološkom situacijom, kao i prethodnih nedelja, bavili smo se i ovog utorka. Evidentan je manji broj građana koji su se javljali na preglede prethodnih sedam dana, a o konkretnim brojkama je govorila pomoćnica direktora Doma zdravlja Apatin Branka Bajić.

Na teritoriji opštine Apatin trenutno imamo 184 sugrađana koji su imali pozitivan nalaz na virus Kovid 19. Broj građana koji se dnevno javlja na pregled bude do 20, dok broj pozitivnih oscilira i u proseku bude desetak, rekla je Branka Bajić

Pomoćnica direktora Doma zdravlja nam je rekla i da vakcinacija teče po planu, te da imamo ukupno 3351 revakcinisanog građanina naše opštine.

Poziv na vakcinaciju građana po selima je naišao na odlične reakcije. Imamo, mimo spiskova koje dobijamo iz ministarstva, preko 500 prijavljenih građana za masovnu vakcinaciju koju ćemo organizovati po selima. Očekujemo uskoro isporuku kineske vakcine Sinofarm, nakon čega ćemo sve prijavljene obavestiti o mestu i terminu vakcinacije, poručila je Branka Bajić.

Šta ćete danas kuvati?

Saveti šefova kuhinje

Neodoljivi deserti