sreda, 31 mart 2021 07:03

REKREATIVNI RIBOLOVCI POKRENULI PETICIJU ZA UKIDANJE PRIVREDNOG RIBOLOVA

Na adresu USR Bucov iz Apatina je stigla inicijativa nezadovoljnih rekreativnih ribolovaca Zapadnobačkog okruga i okoline koji su pokrenuli peticiju za hitnu obustavu privrednog ribolova na reci Dunav u Specijalnom rezervatu prirode „Gornje Podunavlje“ zbog katastrofalnih posledica po aktivnosti i delatnosti koje se ovde obavljaju.

U peticiji se navodi da privredni ribari ne podležu nikakvoj kontroli i da svoj posao obavljaju bez poštovanja bilo kakvih normi koje se odnose na ograničenja ulova, vrste, broja, poštovanja lovostaja, zona zabranjenih za ribolov, mrestilišta, mrestilišta, zimovnika, itd. Ovakvi postupci pretnja su za rekreativne i sportske ribolovce i njihova udruženja, koji uredno plaćaju dozvole za lov, držanje opreme, takmičenja, kao i za poslovanje svih organizacija koje su vezane za legalan sportski i rekreativni ribolov.

U peticiji stoji da je ugrožen i sam upravljač SRP „Gornje Podunavlje“ jer su njegove zakonske aktivnosti na zaštiti i unapređenju ovog privrednog dobra u koliziji sa ovakvim obavljanjem privrednog ribolova, kako u lokalnom tako i u kontekstu prekogranične saradnje.

Peticijom se zahteva:

- hitan uvid i kontrola stanja i efekta privrednog ribolova u SRP Gornje Podunavlje i razgovor sa predstavnicima svih zainteresovanih strana;

- da se trajno zabrani obavljanje bilo kakvog privrednog ribolova na teritoriji SRP Gornje Podunavlje;

- da se po ispunjenju prve dve tačke poveća broj ribočuvara, podigne kvalitet njihovog rada na terenu i pojača kontrola rekreativnih ribolovaca, čak i ako bi to značilo podizanje cene dozvole za rekreativni ribolov.

Iz udrženja USR Bucov pozivaju sve nezadovoljne rekreativne i sportske ribolovce kao i ljubitelje Dunava i prirode da dođu u prostorije udruženja i potpišu peticiju.

Izvor: apatinskenovine.rs

Slobodno vreme

Lifestyle

  Poslovni sastanci predstavljaju osnovu za donošenje važnih odluka, razmenu ideja i usklađivanje strategija unutar org...

Disclaimer I

Sve informacije na ovoj veb stranici objavljuju se u dobroj nameri i samo u opšte informativne svrhe. Veb stranica sombor.info ne daje nikakve garancije o potpunosti, pouzdanosti ili tačnosti objavljenih informacija. Svaka radnja koju preduzmete u vezi sa informacijama koje pronađete na ovoj veb stranici je na vaš sopstveni rizik i vlasnik sajta neće biti odgovoran za bilo kakve nastale gubitke i/ili štetu.

Disclaimer II

Materijal preuzet sa interneta smatra se javno dostupnim osim ako nije drugačije navedeno. U slučaju da postoji problem ili greška u vezi sa autorskim pravima na određenom materijalu, kršenje autorskih prava je učinjeno nenamerno.

Nakon predstavljanja dokaza o autorskim pravima, sporni materijal će odmah biti uklonjen sa sajta.