nedelja, 14 februar 2021 08:46

Apatin i Prigrevica dobijaju školu odbojke za dečake

Prošle nedelje u Prigrevici je počela realizacija projekata Odbojkaškog saveza Srbije pod imenom “ODBOJKA ZOVE – MOJ PRVI SMEČ”.

Krajem januara u sedištu OSS potpisani su ugovori sa trenerima za besplatnu školu odbojke za dečake uzrasta od 7 do 14 godina. Ugovore su iz opštine Apatin potpisali Peđa Radaković, koji vodii školu odbojke u Prigrevici i Miloš Popović koji će sa dečacima raditi u Apatinu.

Potpisivanju ugovora su prisustvovali predsednik OSS Zoran Gajić, generalni sekretar OSS Ivan Knezević i direktor seniorskih reprezentacija Srbije Dejan Bojović.

Treninzi u svim školama na nivou Srbije će se održavati tri puta nedeljno,a roditelji neće imati obavezu plaćanja članarine,tačnije dečaci buduči odbojkaši će trenirati besplatno. Svi dečaci nakon mesec dana provedenih u školi odbojke dobiće opremu, koju će donirati OSS.

U Prigrevici je prošle nedelje počela sa radom škola odbojke, a prijavilo se i sada odbojku trenira oko 40 dečaka, koji imaju sjajne uslove za rad u Hali OŠ „Mladost“.

Početak upisa za dečake u Apatinu će biti tokom sledeće sedmice, kada OK „Apatin“ treba da dobije termine za treninge.

Apatin i Prigrevica su odavno na mapi odbojkaškog saveza Srbije, a ova akcija će pomoći da se muška odbojka kao trofejni sport u Srbiji razvije i u mestima gde je trenutno nema.

Dečaci u Prigrevici i Apatinu će sada imati priliku da se bave popularnim i zdravim sportom u kom je Srbija zvanični šampion evrope.

Sve škole odbojke će tokom leta imati turnire koje će organizovati OSS. Pokretanjem ove akcije svi zainteresovani dečaci iz opštine Apatin uzrasta od 7 do 14 godina mogu da se prijave u Prigrevici i Apatinu, i da besplatno treniraju odbojku.

Izvor: radiodunav.com

Šta ćete danas kuvati?

Saveti šefova kuhinje

Neodoljivi deserti