U Apatnu vakcinisano 708 građana, sve manje pozitivnih na korona virus U Apatnu vakcinisano 708 građana, sve manje pozitivnih na korona virus
sreda, 27 januar 2021 06:55

U Apatnu vakcinisano 708 građana, sve manje pozitivnih na korona virus

Što se tiče epidemiološke situacije na današnji dan u našoj opštini imamo još 52 osobe zaražene virusom Kovid 19, rekla je na današnjoj konferenciji za medije pomoćnica direktora Doma zdravlja Apatin Branka Bajić.

Branka Bajić je poručila da je situacija pod kontrolom, ali i pozvala na oprez, te da se i dalje poštuju sve epidemiološke mere, jer nas je upravo disciplina iz prethodnog perioda dovela u povoljnu situaciju u kakvoj se danas nalazimo.

Tema koja je aktuelna prethodnih nekoliko dana je vakcinacija, odnosno imunizacija naših građana koja je počela u sredu.

Do danas je vakcinisano 708 naših sugrađana. Vakciniše se vakcinom Sinofarm koji je proizvođač iz NR Kine. Komplatna prijava za vakcinaciju ide preko portala e Uprava i ona je vrlo jednostavna, a ko nije u mogućnosti tako da se prijavi, postoji broj telefona 0800 222 334 preko kog mogu izvršiti prijavu. U apatinskom Domu zdravlja ne postoji mogućnos prijavljivanja za vakcinaciju, rekla je pomoćnica direktora Doma zdravlja Apatin.

Iz prethodnih iskustava, procedura traje 3-4 dana od dana prijavljivanja. Bitno je da se dođe u tačno naznačeno vreme, kako se nebi stvarale bespotrebne gužve, a sam proces vakcinacije teče veoma brzo.

Bajićeva je dodala na kraju da do sada nije bio niti jedan slučaj negativnih reakcija na vakcinu niti se naišlo na bilo kakve nuspojave, te je izrazila nadu da će se u narednom periodu zahvaljujući vakcinaciji steći kolektivna imunizacija građana.

Slobodno vreme

Lifestyle

  Poslovni sastanci predstavljaju osnovu za donošenje važnih odluka, razmenu ideja i usklađivanje strategija unutar org...

Disclaimer I

Sve informacije na ovoj veb stranici objavljuju se u dobroj nameri i samo u opšte informativne svrhe. Veb stranica sombor.info ne daje nikakve garancije o potpunosti, pouzdanosti ili tačnosti objavljenih informacija. Svaka radnja koju preduzmete u vezi sa informacijama koje pronađete na ovoj veb stranici je na vaš sopstveni rizik i vlasnik sajta neće biti odgovoran za bilo kakve nastale gubitke i/ili štetu.

Disclaimer II

Materijal preuzet sa interneta smatra se javno dostupnim osim ako nije drugačije navedeno. U slučaju da postoji problem ili greška u vezi sa autorskim pravima na određenom materijalu, kršenje autorskih prava je učinjeno nenamerno.

Nakon predstavljanja dokaza o autorskim pravima, sporni materijal će odmah biti uklonjen sa sajta.