Apatin dobio investitora, Bioneks doo kupio parcelu u slobodnoj zoni Apatin dobio investitora, Bioneks doo kupio parcelu u slobodnoj zoni
sreda, 23 decembar 2020 06:43

Apatin dobio investitora, Bioneks doo kupio parcelu u slobodnoj zoni

U „plavoj“ sali opštine Apatin, danas je potpisan ugovor o kupoprodaja parcele u Slobodnoj zoni Apatin između Opštine Apatin i investitora Bioneks d.o.o. (Bionex). Vrednost ugovora iznosi 64 miliona dinara.

Bioneks je kompanija sa švajcarskim kapitalom koja na lokaciji Slobodne zone Apatin planira gradnju pogona za proizvodnju bioetanola, a najavljena investicija je u vrednosti od oko 5 miliona evra.

Ugovor u ime lokalne samouprave potpisala predsednica opštine Apatin Dubravka Korać, koja je istakla značaj investicije.

Ono što je posebno važno za opštinu je što nakon nekoliko godina parcela u industrijskoj zoni prodata po realnoj tržišnoj ceni. Mislim da je to veliki uspeh za našu opštinu. Gradnja fabrike bi trebala da počne u martu, nakon ishodovanja svih potrebnih dozvola. Na početku rada, posla će biti za tridesetak radnika, nakon čega bi firma trebala da napreduje, rekla je predsednica opštine Apatin Dubravka Korać.

Šta ćete danas kuvati?

Saveti šefova kuhinje

Neodoljivi deserti