Apatin: Završen projekat „Osnaživanje lokalnih sistema upravljanja javnom imovinom“ Apatin: Završen projekat „Osnaživanje lokalnih sistema upravljanja javnom imovinom“
nedelja, 20 decembar 2020 08:34

Apatin: Završen projekat „Osnaživanje lokalnih sistema upravljanja javnom imovinom“

Povodom završetka projekta „Osnaživanje lokalnih sistema upravljanja javnom imovinom“ koji u okviru programa Exchange 5 sprovode Grad Novi Sad i opštine Apatin i Sremski Karlovci, održana je konferencija za učesnike, u onlajn formatu putem platforme Zoom.

Tim povodom, članica Gradskog veća za imovinu i imovinsko-pravne poslove, zaštitu životne sredine, održivi razvoj i energetsku efikasnost Mira Radenović istakla je da je cilj projekta unapređenje rada lokalne samouprave, podizanje transparentnosti i efikasnosti ali i popis javne svojine i upravljanje istom.

- Ono što je Grad Novi Sad uradio zajedno sa partnerskim opštinama u periodu trajanja projekta je unapređenje sistema upravljanja javnom svojinom u smislu popisa komunalne infrastrukture u dužini od oko 50 kilometara. Takođe je nabavljena IT oprema u cilju poboljšanja tehničkih kapaciteta opština, a organizovana je i edukacija za 30 zaposlenih u partnerskim lokalnim samoupravama na teme iz oblasti upisa prava javne svojine i upravljanja imovinom. Projekat je trajao dve godine što je izuzetno kratak period za uspostavljanje ovako velikog sistema, s obzirom na to da je popisano oko 50 kilometara komunalne infrastrukture koja je sada i u postupku ozakonjenja, odnosno u postupku upisa prava javne svojine. Zaista smo svi prezadovoljni načinom na koji je ovaj projekat vođen, kao i rezultatima istog – rekla je Mira Radenović.

Ključne aktivnosti projekta bile su formiranje radnih tela za popis komunalne infrastrukture, organizacija edukacije za zaposlene u partnerskim lokalnim samoupravama na teme iz oblasti upisa prava javne svojine i upravljanja imovinom, nabavka IT opreme, priprema tehničke dokumentacije i izvođenje geodetskih radova neophodnih za legalizaciju nepokretnosti, podnošenje zahteva za upis prava javne svojine, i ažuriranje podataka u evidencijama za upravljanje imovinom u Gradu Novom Sadu i u opštinama Apatin i Sremski Karlovci, utvrđivanje vrednosti imovine kao i organizovanje promotivnih aktivnosti.

Projekat „Osnaživanje lokalnih sistema upravljanja javnom imovinom” vredan je 242.860,18 evra, započet je 22. decembra 2018. godine i trajao je 24 meseca. Realizovan je u okviru Programa Exchange 5, koji finansira Evropska unija iz alokacije za IPA 2014, a sprovodi Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave (MDULS) u saradnji sa Stalnom konferencijom gradova i opština (SKGO) kao implementacionim partnerom. Telo za ugovaranje svih projekata grant šeme je Ministarstvo finansija, odnosno Sektor za ugovaranje i finansiranje programa iz sredstava Evropske unije (CFCU).

Slobodno vreme

Lifestyle

Stručnjaci se ne slažu šta je to tačno, ali veruju da je krivac stres. Fibromialgija donosi nesnosne bolove iako je fizi...

Disclaimer I

Sve informacije na ovoj veb stranici objavljuju se u dobroj nameri i samo u opšte informativne svrhe. Veb stranica sombor.info ne daje nikakve garancije o potpunosti, pouzdanosti ili tačnosti objavljenih informacija. Svaka radnja koju preduzmete u vezi sa informacijama koje pronađete na ovoj veb stranici je na vaš sopstveni rizik i vlasnik sajta neće biti odgovoran za bilo kakve nastale gubitke i/ili štetu.

Disclaimer II

Materijal preuzet sa interneta smatra se javno dostupnim osim ako nije drugačije navedeno. U slučaju da postoji problem ili greška u vezi sa autorskim pravima na određenom materijalu, kršenje autorskih prava je učinjeno nenamerno.

Nakon predstavljanja dokaza o autorskim pravima, sporni materijal će odmah biti uklonjen sa sajta.