Nova dva radna mesta u Turističkoj organizaciji Apatin Nova dva radna mesta u Turističkoj organizaciji Apatin
subota, 12 decembar 2020 06:02

Nova dva radna mesta u Turističkoj organizaciji Apatin

Odbornici SO Apatin su, na jučerašnjoj sednici, osim ostalog, dali saglasnost na Pravilnik o organizaciji i sistematizaciji radnih mesta u Turističkoj organizaciji Apatin, kojeg je, doneo direktor organizacije, a prethodno ga odobrio i Upravni odbor TO Apatin, čiju odluku je potpisala predsednica UO Dragana Dračić.

Da je odluka SO Apatin bila samo formalne prirode, potvrđuje i unapred formulisan Zaključak u kom se navodi da se „daje saglasnost na Pravilnik...“, gde su ostavljena samo prazna mesta, u koja treba uneti broj sednice, datum održavanja i broj pod kojim je zaveden.

U Obrazloženju ovog poteza, inače potpuno neprimerenom aktuelnom trenutku i situaciji u turizmu, se navodi:

-Zbog liste poslovnih procesa kao i neophodnih procedura rada utvrđenih pri uspostavljanju sistema finansijskog urpavljanja i kontrole TO Apatin, potrebno je postojeću sistematizaciju rada dopuniti novim radnim mestom iz domena administrativnih poslova, pa se s toga dodaje radno mesto „kontista“. Takođe, promenom obima poslovanja prouzrokovanim učešćem organizacije na međunarodnim projektima i željom da se taj domen poslovanja TO dodatno unapredi, neophodno je uvrstiti i novo radno mesto naziva „realizator aktivnosti na projektima u turizmu“, navodi se u Obrazloženju ovakvog predloga.

Kako je navedeno u Pravilniku o organizaciji i sistematizaciji radnih mesta Turističke organizacije „Apatin“, koji je direktor organizacije doneo 24. novembra, sistematizovano je pet radnih mesta: direktor, organizator za razvoj i promociju tirističkih proizvoda, koordinator u turističko-informativnom centru i već pomenuti kontista i realizator aktivnosti na projektima u turizmu. Za sva radna mesta, osim kontiste, traži se visoka ili viša škola i znanje stranog jezika.

Za ovakav predlog TO glasali su svi prisutni odbornici, osim Perice Popića (NSP) i Milorada Mrđe (SRS), koji su bili protiv.

Na Popićevu konstataciju da su ova dva nova radna mesta nepotrebna u ovom momentu, te da će ona, uz postojećih skoro 50 miliona dinara, koliko opština izdvaja za TO, značiti dodatni teret za budžet od još najmanje 1,2 miliona dinara, direktor Jović je odgovorio da su Turističkoj organizaciji ta dva radna mesta neophodna.

Izvor: apatinskenovine.rs

Slobodno vreme

Lifestyle

  Poslovni sastanci predstavljaju osnovu za donošenje važnih odluka, razmenu ideja i usklađivanje strategija unutar org...

Disclaimer I

Sve informacije na ovoj veb stranici objavljuju se u dobroj nameri i samo u opšte informativne svrhe. Veb stranica sombor.info ne daje nikakve garancije o potpunosti, pouzdanosti ili tačnosti objavljenih informacija. Svaka radnja koju preduzmete u vezi sa informacijama koje pronađete na ovoj veb stranici je na vaš sopstveni rizik i vlasnik sajta neće biti odgovoran za bilo kakve nastale gubitke i/ili štetu.

Disclaimer II

Materijal preuzet sa interneta smatra se javno dostupnim osim ako nije drugačije navedeno. U slučaju da postoji problem ili greška u vezi sa autorskim pravima na određenom materijalu, kršenje autorskih prava je učinjeno nenamerno.

Nakon predstavljanja dokaza o autorskim pravima, sporni materijal će odmah biti uklonjen sa sajta.