Izložbom obeležen Dan osoba sa invaliditetom u Apatinu Izložbom obeležen Dan osoba sa invaliditetom u Apatinu
sreda, 09 decembar 2020 07:30

Izložbom obeležen Dan osoba sa invaliditetom u Apatinu

Centar za socijalni rad opštine Apatin se i ove godine uključio u obeležavanje svetskog Dana osoba sa invaliditetom, te priredio izložbu zajedničkih radova nastalih u radnim terapijama korisnika Dnevnog boravka i Udruženja obolelih od multipla skleroze iz Sombora.

Pored izloženih radova u apatinskoj galeriji, publika će dela moći da pogleda i na sajtu Kulturnog centra Apatin, a biće objavljen i katalog radova.
Direktorica Centra za socijalni rad Apatin Nikolina Sučević rekla je da će nakon izložbe deo radova biti ponuđen na humanitarnoj licitaciji, a sav prihod od prodaje biće uplaćen za lečenje njihove sugrađanke Kaline Rašete.
- Celokupna situacija prouzrokovana koronavirusom učinila je da ne bude svečanog otvaranja izložbe sa publikom kako smo navikli ranijih godina - rekla je Sučević.
Predsednik Udruženja obolelih od multipla skleroze za Zapadnobački okrug Živko Radmilo rekao je da su izložene radove tog udruženja napravili slikari i umetnici koje udruženje okuplja svake godine, a da prodajom radova pomažu obolelima od ove bolesti. Izložba će biti otvorena do 17. decembra.

Izvor: dnevnik.rs

Šta ćete danas kuvati?

Saveti šefova kuhinje

Neodoljivi deserti