Apatin:  Izložba radova povodom svetsog dana osoba sa invaliditetom Izložba radova povodom svetsog dana osoba sa invaliditetom
subota, 05 decembar 2020 06:43

Apatin: Izložba radova povodom svetsog dana osoba sa invaliditetom

Centar za socijalni rad opštine Apatin se i ove godine uključio u obeležavanje svetskog Dana osoba sa invaliditetom. Celokupna situacija koja je prouzrokovana virusom Kovid 19, učinila je da ne bude svečanog otvaranja izložbe Dnevnog boravka za osobe sa fizičkim invaliditetom i intelektualnim teškoćama koji radi pri CSR Apatin i Udruženje obolelih od multipla skleroze iz Sombora sa publikom kako smo navikli ranijih godina.

U pitanju je izložba zajedničkih radova nastalih u radno okupacionim terapijama našeg udruženja i kolega iz Sombora. Pored izloženih radova u apatinskoj galeriji, publika će ih moći videti i na sajtu Kulturnog centra Apatin, a biće objavljen i katalog radova, rekla je direktorica Centra za socijalni rad Apatin Nikolina Sučević

Sučevićeva je dodala i da će nakon izložbe deo radova biti ponuđen na humanitarnoj licitaciji, a sav prihod od prodaje biće uplaćen za lečenje naše sugrađanke Kaline Rašete.

Predsednik Udruženja obolelih od multipla skleroze za Zapadnobački okrug Živko Radmilo, rekao je da su izložene radove tog udruženja napravili slikari i umetnici koje urduženje okuplja svake godine, a da prodajom radova udruženje pomaže obolelima od ove bolesti.

Izložba će biti otvorena do 17. decembra tekuće godine.

Šta ćete danas kuvati?

Saveti šefova kuhinje

Neodoljivi deserti