U Apatinu 76 pozitivnih na korona virus, jedna osoba preminula U Apatinu 76 pozitivnih na korona virus, jedna osoba preminula
sreda, 25 novembar 2020 06:14

U Apatinu 76 pozitivnih na korona virus, jedna osoba preminula

- Situaciju sa virusom Korona u našoj opštini držimo pod kontrolom, ali postaje vrlo zabrinjavajuće jer je broj obolelih u porastu. Prošle nedelje u ovo vreme na konferenciji smo rekli da imamo 15 pozitivnih osoba, danas ih imamo 76. Poređenja radi, od početka pandemije u martu mesecu, najveći broj zabeleženih slučajeva smo imali 25, rekla je - rekla je pomoćnica direktora Doma zdravlja Apatin Branka Bajić.

Svi pacijenti čiji je nalaz pozitivan, trenutno se nalazi u kućnoj izolaciji, a prema navodima somborskog Zavoda za javno zdravlje mera samoizolacije se određuje i za sve članove uže porodice sa kojima je oboleli u svakodnevnom kontaktu.

Broj pregleda u Kovid ambulanti apatinskog Doma zdravlja se povećao, te ih je u prethodnih nedelju dana bilo preko 200 od čega je preko 30% bilo pozitivno. Među pozitivnima sa nalazom na virus Kovid 19 je i 4 zdravstvena radnika Doma zdravlja Apatin i dvoje iz Sombora koji dolaze u Apatin kao ispomoć, a na žalost jedan pacijent je usled obolenja od Kovid 19 preminuo. Najstariji Apatinac oboleo od virusa Kovid-19 je 1931. godište, dok je najmlađi pacijent rođen 1997. godine.

Apelujem ovim putem na sve ljude da poštuju donete mere, da nose maske, da izbegavaju skupove, pogotovo one u zatvorenom prostoru, te da se u prodavnicama što kraće zadržavaju, poručila je pomoćnica direktora Doma zdravlja Apatin.

Zbog povećanog broja ljudi koji dolaze u „crvenu zonu“, radno vreme Kovid ambulante je produženo, te je sada od 8č do 18č, a građani naše opštine se pre dolaska mogu posavetovati oko povišene temperature i drugih simptoma na dežurni telefon 025 773-503.

Šta ćete danas kuvati?

Saveti šefova kuhinje

Neodoljivi deserti