Najuspešnijim prosvetnim radnicima Apatina uručene Novembarske nagrade Najuspešnijim prosvetnim radnicima Apatina uručene Novembarske nagrade
sreda, 11 novembar 2020 07:04

Najuspešnijim prosvetnim radnicima Apatina uručene Novembarske nagrade

Povodom Dana prosvetnih radnika Srbije koji je prihvaćen kao Mitrovdan, 8. novembar, ali i za koji se veruje da je dan rođenja Vuka Stefanovića Karadžića, u Apatinu su danas uručena priznanja istaknutim prosvetnim radnicima apatinskih osnovnih i srednjih škola kao i predškolske ustanove „Pčelica“.

Komisija za dodelu ovog najvišeg opštinskog priznanja u oblasti obrazovanja ove godine dodelila je pet nagrada a ona se pored plakete„Vuk Karadžić“ sastoji i od novčanog dela.

Ovogodišnji dobitnici „Novembarske nagrade“ su Ana Janovič profesor istorije u OŠ „Kiš Ferenc“ u Svilojevu, Milena Panjević profesorka razredne nastave u OŠ „Mladost“ u Prigrevici, Tina Trkulja profesorka likovne kulture u Gimnaziji i stručnoj školi „Nikola Tesla“, Ružica Šauer medicinska sestra-vaspitač u Predškolskoj ustanovi „Pčelica“ u Apatinu i Anka Milanko učiteljica razredne nastave u OŠ „Žarko Zrenjanin“. Priznanja je dobitnicima uručila predsednica opštine Apatin, Dubravka Korać.

– Danas smo dodelili nagrade prosvetnim radnicima koje su njihove kolege nominovale za ovo priznanje. Na ovaj način lokalna samouprava prosvetarima odaje priznanje za kvalitetan rad, afirmiše ovu profesiju i potvrđuje njen značaj i ulogu u društvu, poručila je predsednica opštine.

Anka Milanko, učiteljica sa 36 godina radnog staža se zahvalila na podršci kolektiva, kolegama nastavnicima OŠ „Žarko Zrenjanin“ i opštini Apatin na dodeljenom priznanju.

-Ova nagrada mi veoma znači i podrška je svoj prosveti. Zahvalna sam opštini Apatin na ovom prijemu, što misle na nas i shvataju važnost posla koji svakodnevno obavljamo. Učitelji su osnova i nosioci obrazovanja, poručila je Milanko.

Slobodno vreme

Lifestyle

Prevare su u porastu. Prema Federalnoj trgovinskoj komisiji (FTC), ljudi su izgubili 10 milijardi dolara zbog prevara u ...

Disclaimer I

Sve informacije na ovoj veb stranici objavljuju se u dobroj nameri i samo u opšte informativne svrhe. Veb stranica sombor.info ne daje nikakve garancije o potpunosti, pouzdanosti ili tačnosti objavljenih informacija. Svaka radnja koju preduzmete u vezi sa informacijama koje pronađete na ovoj veb stranici je na vaš sopstveni rizik i vlasnik sajta neće biti odgovoran za bilo kakve nastale gubitke i/ili štetu.

Disclaimer II

Materijal preuzet sa interneta smatra se javno dostupnim osim ako nije drugačije navedeno. U slučaju da postoji problem ili greška u vezi sa autorskim pravima na određenom materijalu, kršenje autorskih prava je učinjeno nenamerno.

Nakon predstavljanja dokaza o autorskim pravima, sporni materijal će odmah biti uklonjen sa sajta.