Nove medalje apatinskih atletičara: dva srebra i jedna bronza Nove medalje apatinskih atletičara: dva srebra i jedna bronza
utorak, 03 novembar 2020 06:43

Nove medalje apatinskih atletičara: dva srebra i jedna bronza

Dve srebrne medalje na Prvenstvu Srbije, zlatna na Prvenstvu Srbije za veterane i dva srebra na mini višeboju u Crvenki, bilans su apatinskih atletičara prethodnog vikenda.

Članovi AK Apatin polako privode kraju takmičarsku sezonu, u kojoj su, pored izuzetno teške i neizvesne epidemiološke situacije, nastupili na gotovo svim zvaničnim prvenstvima Srbije i osvojili ukupno šest medalja, pet u seniorskoj i jednu u pionirskoj konkurenciji.

BORBELJ TREĆI NA PRVENSTVU SRBIJE U KROSU

Na pojedinačnom i ekipnom Prvenstvu Srbije u krosu, održanom u subotu u Zaječaru, u konkurenciji od oko 200 takmičaraiz 37 atletskih klubova, nastupilo je i pet naših atletičara, Đuro Borbelj, Predrag Vejin, Miroslav Pešić, Aleksandar Stajić i Konstantin Šimić. Borbelj je bio najuspešniji osvojivši treće mesto u trci na 10 km. U istoj trci borili su se i Miroslav Pešić i Predrag Vejin, koji su zajedno za Borbeljom kao tim u ekipnom plasmanu zauzeli četvrto mesto. U trci mlađih seniora na 8 km, peto mesto zauzeo je Aleksandar Stajić, dok je Konstantin Šimić osvojio osmo mesto u konkurenciji starijih pionira na 2 km.

Tehnički delegat Srpskog atletskog saveza na Prvenstvu Srbije bio je Goran Čegar, koji je član takmičarske komisije saveza i koordinator za atletska takmičenja izvan stadiona.

SREBRO ZA MILICU I NEMANJU NA MINI VIŠEBOJU U CRVENKI
Takođe u subotu, mladi atletičari, polaznici besplatne škole atletike predvođeni trenerom Bojanom Tomaševićem, učestvovali su na finalu regionalnog takmičenja u Crvenki. Nastupili su Milica Zanze, Nemanja Kovačević, Sofija Bujić, Jovana Kuridža, Jelena Kuridža, Anđelija Radišić i Đorđe Ćopić. Najuspešniji su bili Milica Zanze i Nemanja Kovačević, koji su osvojili srebrne medalje u ukupnim plasmanima posle tri discipline. Anđelija Radišić je osvojila sedmo mesto, Sofija Bujić i Jelena Kuridža osmo, a Đorđe Ćopić deveto.

USPEŠNA TAKMIČARSKA GODINA
Takmičarska sezona 2020. godine za članove AK Apatin je bila jedna od uspešnijih u dosadašnjih 19 godina postojanja. Osvojene su dve zlatne medalje (Dušan Momić i Aleksandra Todorović na Prvenstvu Srbije u ultramaratonu na 6 sati za seniore i seniorke), tri srebrne (Đuro Borbelj na Prvenstvu Srbije u planinskom trčanju za seniore, Aleksandra Todorović na Prvenstvu Srbije na 50 kilometara za seniore i Konstantin Šimić na Prvenstvu Srbije za starije pionire) i jedna bronzana (Đuro Borbelj na Prvenstvu Srbije u krosu za seniore).

AK Apatin je u samom vrhu klubova članica Srpskog atletskog saveza po ostvarenim rezultatima na trkama izvan stadiona u ovoj godini. Pored sjajnih nastupa na državnim prvenstvima, članovi kluba su osvojili na desetine medalja na mnogim atletskim takmičenjima i mitinzima.

PLANOVI
Akcenat AK Apatin u narednoj godini je obeležavanje jubileja, 20 godina od osnivanja kluba (29.04.2001. godine), organizaciji jubilarnog 25. Apatinskog Dunavskog polumarotona, koji je planiran za 17.10.2021. godine, nastavak rada besplatne škole atletike, koja se baštini od samog osnivanja do danas, rad na podršci realizacije projekta izgradnje atletskog stadiona, obezbeđivanju kvalitetnije sportske opreme i rekvizita za realizaciju treninga, učešće na svim nivoima takmičenjima u svim starosnim kategorijama, učešće u humanitarnim aktivnostima i druge aktivnosti.

Izvor: apatinskenovine.rs

Slobodno vreme

Lifestyle

  Poslovni sastanci predstavljaju osnovu za donošenje važnih odluka, razmenu ideja i usklađivanje strategija unutar org...

Disclaimer I

Sve informacije na ovoj veb stranici objavljuju se u dobroj nameri i samo u opšte informativne svrhe. Veb stranica sombor.info ne daje nikakve garancije o potpunosti, pouzdanosti ili tačnosti objavljenih informacija. Svaka radnja koju preduzmete u vezi sa informacijama koje pronađete na ovoj veb stranici je na vaš sopstveni rizik i vlasnik sajta neće biti odgovoran za bilo kakve nastale gubitke i/ili štetu.

Disclaimer II

Materijal preuzet sa interneta smatra se javno dostupnim osim ako nije drugačije navedeno. U slučaju da postoji problem ili greška u vezi sa autorskim pravima na određenom materijalu, kršenje autorskih prava je učinjeno nenamerno.

Nakon predstavljanja dokaza o autorskim pravima, sporni materijal će odmah biti uklonjen sa sajta.