Ilegalno rudarenje kriptovaluta u sonćanskoj kudeljari. Napravii sopstvenu trafo stanicu! Milionska šteta EPSa. Ilegalno rudarenje kriptovaluta u sonćanskoj kudeljari. Napravii sopstvenu trafo stanicu! Milionska šteta EPSa.
petak, 25 novembar 2022 06:01

Ilegalno rudarenje kriptovaluta u sonćanskoj kudeljari. Napravii sopstvenu trafo stanicu! Milionska šteta EPSa.

Protiv dvojice Kineza, sa privremenim prebivalištem u Srbiji, biće podnete krivične prijave za delo teške krađe počinjene na štetu Elektrodistribucije.

NJih dvojica su, kako saznajemo, u poslednjih najmanje šest meseci u prostoru bivše sonćanske kudeljare ilegalno rudarili kriptovalute, za čega su koristili preko sto uređaja za rudarenje. Utvrđeno je, takođe, da su za ovaj „posao“ krali električnu energiju tako što su prethodno samoinicijativno prepravili trafostanicu?!

Tačan iznos pričinjene štete biće naknadno utvrđen, ali se pretpostavlja da su, mesečno, trošili kilovata u iznosu između 10 i 15 hiljada evra!

Kako nezvanično saznajemo, Kinezi su objekat stare kudeljare, koji se nalazi izvan sela na oko 3-4 km, uzeli u zakup i u njemu su i živeli. Da li su imali smenu ili su sve vreme bila samo njih dvojica, biće utvrđeno u istrazi.
Uređaji su oduzeti, a Kinezi privedeni i protiv njih će biti pokrenut krivični postupak za delo teške krađe.

Izvor: apatinskenovine.rs

Šta ćete danas kuvati?

Neodoljivi deserti