Somborci uplašeni od migranata smeštenih u izletištu Šikara: „Jedino rešenje je da se isele“ Foto: danas.rs
četvrtak, 24 novembar 2022 05:37

Somborci uplašeni od migranata smeštenih u izletištu Šikara: „Jedino rešenje je da se isele“

Redakciji TV Nova S obratili su se žitelji Sombora koji žive blizu prihvatnog centra jer su, kako kažu, zabrinuti za svoju bezbednost jer često dolazi do sukoba među grupama migranata a tvrde i da su i njihove porodične kuće neretko na meti.

Popularno izletište Šikara – bilo nekada, kažu Somborci, sada više liči na deponiju. U ovom izletištu od početka migrantske krize smešten je prihvatni centar za izbeglice. Meštani kažu da nisu imali nikakvih problema dok su u njemu bile smeštene samo porodice.

„Tu je bilo sto porodica, ali kada su počeli da dolaze samci, oni su ih istisnuli. Neverovatno je da je neko došao na ideju da napravi kamp u izletištu u šumi“, kaže Zoran Stajin, predsednik udruženja „Moja šikara“.

Na slici koju su građani Sombora prosledili televiziji, oko prihvatnog centra na izletištu vidi se smeće, šatori, razbacana garderoba, ostaci hrane ali i vatra u šumi.

„Njima je hladno, nemaju drva i šta će, odu u šumu, poseku drva i greju se“, objašnjava Stajin.

Meštani koji žive u neposrednoj blizini izletišta, a samim tim i prihvatnog centra, pred kamere nisu smeli ni želeli. Kažu da su uznemireni kada svedoče međusobnim sukobima migranata.

„Često dolazi žandarmerija, zamislite kako je ljudima koji žive u blizini. Nekada po sto njih trči oko njihovih kuća u stampedu“ priča Zoran Popović iz udruženja „Moja Šikara“.

„Mi bi bili zadovoljni samo sa jednim rešenjem – da se migranti isele odavde“, zaključio je Stajin.

Iz gradske uprave Sombor ranije je medijima saopšteno da je bezbednosna situacija u kampu stabilna.

Izvor: nova.rs

Slobodno vreme

Lifestyle

Pogledajte da li se vaš horoskopski znak našao na ovoj zanimljivoj listi Kada se govori o atributima horoskopskih znako...

Disclaimer I

Sve informacije na ovoj veb stranici objavljuju se u dobroj nameri i samo u opšte informativne svrhe. Veb stranica sombor.info ne daje nikakve garancije o potpunosti, pouzdanosti ili tačnosti objavljenih informacija. Svaka radnja koju preduzmete u vezi sa informacijama koje pronađete na ovoj veb stranici je na vaš sopstveni rizik i vlasnik sajta neće biti odgovoran za bilo kakve nastale gubitke i/ili štetu.

Disclaimer II

Materijal preuzet sa interneta smatra se javno dostupnim osim ako nije drugačije navedeno. U slučaju da postoji problem ili greška u vezi sa autorskim pravima na određenom materijalu, kršenje autorskih prava je učinjeno nenamerno.

Nakon predstavljanja dokaza o autorskim pravima, sporni materijal će odmah biti uklonjen sa sajta.