Jesenje žensko ime koje je među najpopularnijim u Srbiji Jesenje žensko ime koje je među najpopularnijim u Srbiji

Jesenje žensko ime koje je među najpopularnijim u Srbiji

Lepo, staro ime idealno za devojčice rođene na jesen.

Ako ove jeseni postajete mama devojčice, sigurno ste u potrazi sa savršenim imenom. U Srbiji je, kako pišu mediji, među najpopularnijim imenima jedno koje „miriše na jesen“.

U pitanju je ime Dunja.

Ovo kratko staro ime krije brojna značenja: „ona koja je jedra i mirisna kao dunja“; „ona koja je vesela i mila“; „ona koja je rođena kada dunje cvetaju“; „ona koja donosi dobre vesti“; „rođena na radost i veselje“.

Ima Dunja označava i ženu koja se rodila srećna i koja će kroz život biti vesela, kojoj se divi svet i koja će ga svojom lepotom i velikim vrlinama osvojiti.

Zanimljivo je da u je u jednom gradu u Srbiji ovo ime najpopularnije.

„Na teritoriji grada Šapca, najviše roditelja ženske dece odlučilo se za ime Dunja, koje je od početka godine dobilo čak 17 devojčica“, rekao je ovog leta za Danas Mladen Kuzmanović, šef Odseka za upravu i građanska stanja GU Šabac.

Inače, osim imena Dunja, druga popularna ženska imena u Srbiji prema poslednjim izveštajima su Mila, Sara, Teodora i Una.

Izvor: Nova.rs

Slobodno vreme

Lifestyle

  Poslovni sastanci predstavljaju osnovu za donošenje važnih odluka, razmenu ideja i usklađivanje strategija unutar org...

Disclaimer I

Sve informacije na ovoj veb stranici objavljuju se u dobroj nameri i samo u opšte informativne svrhe. Veb stranica sombor.info ne daje nikakve garancije o potpunosti, pouzdanosti ili tačnosti objavljenih informacija. Svaka radnja koju preduzmete u vezi sa informacijama koje pronađete na ovoj veb stranici je na vaš sopstveni rizik i vlasnik sajta neće biti odgovoran za bilo kakve nastale gubitke i/ili štetu.

Disclaimer II

Materijal preuzet sa interneta smatra se javno dostupnim osim ako nije drugačije navedeno. U slučaju da postoji problem ili greška u vezi sa autorskim pravima na određenom materijalu, kršenje autorskih prava je učinjeno nenamerno.

Nakon predstavljanja dokaza o autorskim pravima, sporni materijal će odmah biti uklonjen sa sajta.