Председница општине Апатин Дубравка Кораћ је у друштву свог заменика Радована Ђукића и помоћнице за образовање и омладинску политику Милке Никшић данас посетила Техничку школу са домом ученика у Апатину, којој је Локална самоуправа донирала интерактивну таблу. Дубравка Кораћ је том приликом рекла да је ова донација општине дошла као награда за остварен резултат, али и као неки вид подстицаја за још бољи рад ученика и професора.

-Пре две недеље смо имали част да у згради општине угостимо ученика Стефана Терека и његовог професора Немању Лакића, који су освојили прво место на Републичком такмичењу у куварству. Они су тада изразили потребу за једном оваквом таблом, јер наставник сматра да би квалитет наставе могао да се подигне уз једно овакво учило. Ми смо реаговали у најбржем могућем року и на неки начин надам се, подстакли и наградили наставника за његов труд. Надамо се да ће уз побољшање услова у свим нашим школама и ученици постизати све боље резултате, рекла је Дубравка Кораћ.

Недељко Шарац, директор Техничке школе са домом ученика у Апатину се захвалио Локалној самоуправи на донацији и рекао да ће табла побољшати квалитет наставе у овој образовној установи.

-Захвљујем се општини што је одвојила средства за куповину ове табле која ће нам много значити. Поставили смо је у кабинет куварства, јер смо донацију и добили због успеха који је постигао наш ученик Стефан Терек са смера кувар. На овај начин подижемо квалитет рада и наставе за будуће генерације, па се надамо да ћемо и у будућности имати сличних успеха. До сада смо имали једну интерактивну таблу, јер је потребно много средстава за њихову куповину а ова вредна донација ће олакшати рад професорима, али и ученицима, рекао је Шарац.

Немања Лакић, професор угоститељске групе предмета у Техничкој школи са домом ученика у Апатину је објаснио да ће интерактивна табла пуну функцију добити изградњом куварског кабинета, која је планирана за наредну годину.

-Након изванредног успеха на Републичком такмичењу, од општине Апатин смо добили донацију у виду интерактивне табле. За следећу годину је планирана изградња куварског кабинета па ће након што радови буду готови, један део ученика пратири теоријску наставу у учионици а други део ће радити вежбе у кабинету односно у кухињи. Путем камере ћемо се повезати, тако да ће ученици на теорији преко интерактивне табле моћи да прате практичну наставу из кабинета куварства, објаснио је Лакић.

The post ОПШТИНА АПАТИН ТЕХНИЧКОЈ ШКОЛИ ДОНИРАЛА ИНТЕРАКТИВНУ ТАБЛУ appeared first on Radio Dunav.


Председница општине Апатин Дубравка Кораћ је у друштву свог заменика Радована Ђукића и помоћнице за образовање и омладинску политику Милке Никшић данас посетила Техничку школу са домом ученика у Апатину, којој је Локална самоуправа донирала интерактивну таблу. Дубравка Кораћ је том приликом рекла да је ова донација општине дошла као награда за остварен резултат, али […]

The post ОПШТИНА АПАТИН ТЕХНИЧКОЈ ШКОЛИ ДОНИРАЛА ИНТЕРАКТИВНУ ТАБЛУ appeared first on Radio Dunav.


Read full article on Radio Dunav