У оквиру систематске акције против комараца, новосадска „Циклонизација“ је у протекла два дана извела серију комбинованих третмана на територији општине Апатин.
Третмани су изведени авионом, хеликоптером и 20 УЛВ генаратора.

Акција запрашивања комараца је почела са земље 7. јуна, а након што су се стекли одговарајући метеоролошки услови, настављена третманом из ваздуха и са земље 8. јуна. Из хеликоптера је обухваћено приобаље и заштитни појас око самог Апатина, а авион је извео запрашивање заштитиних појасева око свих села, док су третмани УЛВ генераторима са земље изведени у самим насељима. У акцији је учествовало више од 20 екипа.

-Ови третмани су део систематске акције заштите здравља грађана од комараца коју спроводе општина Апатин и новосадска „Циклонизација“. Пре њих, у претходним недељама, изведени су ларвицидни биолошки третмани из ваздуха, са земље и са воде, којима је значајно редукована бројност комараца на самим извориштима. Упркос томе, а због хиперпродукције изазване неповољним хидрометеоролшким приликама, као и због велике миграције из небрањеног подручја Kопачког рита, дошло је до краткотрајног пораста популације одраслих комараца у Апатину и потребе за комбинованим третманом против одраслих комараца који је изведени протекла два дана, саопштило је предузеће „Циклонизација“.

The post ЦИКЛОНИЗАЦИЈА ИЗВЕЛА ТРЕТМАНЕ ПРОТИВ КОМАРАЦА appeared first on Radio Dunav.


У оквиру систематске акције против комараца, новосадска „Циклонизација“ је у протекла два дана извела серију комбинованих третмана на територији општине Апатин.Третмани су изведени авионом, хеликоптером и 20 УЛВ генаратора. Акција запрашивања комараца је почела са земље 7. јуна, а након што су се стекли одговарајући метеоролошки услови, настављена третманом из ваздуха и са земље 8. […]

The post ЦИКЛОНИЗАЦИЈА ИЗВЕЛА ТРЕТМАНЕ ПРОТИВ КОМАРАЦА appeared first on Radio Dunav.


Read full article on Radio Dunav