Јуче је у Сомбору одржано шеснаесто „Ликовно саборовање“ у организацији Удружења оболелих од мултипле склерозе „Западна Бачка“ уз учешће истакнутих ликовних уметника из целе Србије.

У оквиру „Ликовног саборовања“ обележен је и Светски дан МС-а уз спортска надметања у којима су учествовали представници удружења оболелих од мултипле склерозе из више градова и општина, а удружење из општине Кула однело је победничке пехаре у боћању и бацању плочице.

Свечаном обележавању Светског дана МС-а присуствовала је и помоћница председника општине Кула, Љубица Тијанић која је истакла традиционално добру сарадњу локалне самоуправе са свим удружењима, посебно са удружењима која се баве особама са инвалидитетом.

Она је подсетила на комби који је недавно локална самоуправа обезбедила за потребе особа са инвалидитетом и додала да је ресорном министарству упућен захтев за постављање звучних семафора за потребе слепих и слабовидих особа, као и да је у току израда Локалног акционог плана за особе са инвалидитетом у чију израду су укључена сва удружења и да су по Конкурсу ове године издвојена значајно већа средства. Када је у питању сарадња са конкретним удружењем, оболелих од мултипле склерозе, помоћница председника општине је истакла да је на недавној хуманитарној изложби у Ликовној галерији у Кули прикупљено за ово удружење преко 300.000,00 динара, те се захвалила грађанима општине Кула на хуманости и додала да је то доказ да и локална самоуправа и грађани општине Кула раде праве ствари.

Живко Радмило, председник Удружења оболелих од мултипле склерозе „Западна Бачка“ је рекао да је саборовање трајало три дана и да је учествовало 23 уметника из целе Србије. Радмило је истакао одличну сарадњу са општином Кула и додао да локална самоуправа несебично помаже њиховом удружењу.

-Редовно се окупљамо, сва инвалидна удружења где ми износимо своје проблеме, а локална самоуправа има разумевања за особе са инвалидитетом, односно за особе за посебним потребама, рекао је Радмило.

Радови са овогодишњег „Ликовног саборовања“ биће изложени 2. јула у Ликовној галерији Културног центра Кула, на отварању Републичког фестивала аматерских позоришта Србије, под слоганом „Уметност – хуманост“.


Јуче је у Сомбору одржано шеснаесто „Ликовно саборовање“ у организацији Удружења оболелих од мултипле склерозе „Западна Бачка“ уз учешће истакнутих ликовних уметника из целе Србије. У […]

Read full article on Kula