Prisutne polaznike ove obuke pozdravio je Karolj Valka, predsednik opštinskog Saveta za bezbednost saobraćaja, kao i Ivan Bojović iz Republičke agencije za bezbednost saobraćaja. Potom su licencirani instruktori u svečanoj sali Skupštine opštine održali stručno predavanje, nakon čega su polaznici ovog predavanja na poligonu u Osnovnoj školi „Isa Bajić“ uvežbavali neke radnje koje do sada nisu radili. Da je ovakav vid obuke neophodan možemo se, na žalost, uveriti svakog dana, jer malo malo pa se sa malih ekrana čuje da je u saobraćajnoj nezgodi stradao motociklista.

Ivan Bojović iz Republičke agencije za bezbednost saobraćaja kaže da brojke od jula meseca pokazuju smanjenje procenta poginulih motociklista- 15 procenata, a da je za isti period broj poginulih mopedista povećan na 25 procenata. Stoga su, kako kaže danas u Kuli, sa licenciranim instruktorima, koji su ceo radni vek proveli na motorima, obučavajući Ministarstvo saobraćajne policije.

-Drago nam je što je lokalna samouprava prepoznala ovaj projekat, jer je problematika u tome što je zastupljena samoobuka ili nedovoljna obuka, ne samo kod polaznika autoškola, već i kod instruktora koji obučavaju za A kategoriju, ističe Bojović.

Današnje predavanje sa praktičnom obukom mopedista i motociklista je samo jedna od planiranih aktivnosti opštinskog Saveta za bezbednost saobraćaja, rekao je Dejan Aleksić, član Saveta i najavio da će vrlo brzo imati aktivnosti usmerene ka bezbednosti đaka prvaka i predškolske dece. Aleksić je iskoristio priliku da najavi novu akciju podele sedišta za bicikle, za decu uzrasta do 20 kilograma, kao i akciju podele svetala za bicikle i druge akcije u skladu sa vremenskim uslovima.

Nakon teoretskog i praktičnog dela, polaznicima obuke motociklistima i mopedistima su podeljene kacige za motocikle i potkape.

 

The post Održano stručno predavanje za vozače motocikala i mopeda appeared first on Naše Mesto.


Danas je u Kuli, u organizaciji opštinskog Saveta za bezbednost saobraćaja, u saradnji sa Agencijom za bezbednost saobraćaja Republike Srbije održano stručno predavanje sa praktičnim radom na poligonu namenjeno vozačima motocikala i mopeda.

The post Održano stručno predavanje za vozače motocikala i mopeda appeared first on Naše Mesto.


Read full article on Naše mesto - Kula


Šta ćete danas kuvati?

Saveti šefova kuhinje

Neodoljivi deserti

  • KOLAČ JAJE NA OKO

    Deserti 18. 10. 2021.

    KOLAČ JAJE NA OKO Uskršnja nedelja nam počinje ovim receptom! Pripremila sam vam nekoliko jednostavnih recepata za koje vam neće trebati mnogo vremena, ali biće i[…]

    Read more...