„Jedinica lokalne samouprave u okviru svojih nadležnosti, u oblasti od smanjena rizika od katastrofa i upravnjanju vanrednim situacijama izrađuje studiju pokrivenosti sistema za javno uzbunjivanje za svoju teritoriju (akustičnu studiju) i stara se o održavanju, nabavci i postavljanju akustičnih izvora (sirena) i ostale opreme u okviru jedinstvenog sistema za javno uzbunjivanje u Republici Srbiji“.

U skladu sa tim u periodu od 25. avgusta 2021. godine do 25. septembara 2021. godine u cilju definisanja propisanog nivoa zvuka od 74 dB(S) u naseljenom mestu Kula i 60 dB(C) u naseljenim mestima Sivac, Crvenka, Kruščić, Lipar i Ruski Krstur vršiće se aktiviranje postojećih sirena za javno uzbunjivanje,a u cilju izrade studije akustičnosti za teritoriju opštine Kula.

Od strane Ministarstva unutrašnjih poslova Sektor za vanredne situacije aktom broj: 09 broj: 217-1240/71 od 16.07.2021. godine data je saglasnost za aktiviranje sirena na teritoriji opštine Kula.

Predsednik opštine Kula
Damjan Miljanić

The post Sopštenje o aktiviranju sirena appeared first on Naše Mesto.


Odredbom člana 28 stav 1 tačka 8 Zakona o smanjenju rizika od katastrofa i upravljanju vanrednim situacijama („Sl. glasnik RS“ 87/2018) definisano je:

The post Sopštenje o aktiviranju sirena appeared first on Naše Mesto.


Read full article on Naše mesto - Kula


Šta ćete danas kuvati?

Saveti šefova kuhinje

Neodoljivi deserti

  • KOLAČ JAJE NA OKO

    Deserti 18. 10. 2021.

    KOLAČ JAJE NA OKO Uskršnja nedelja nam počinje ovim receptom! Pripremila sam vam nekoliko jednostavnih recepata za koje vam neće trebati mnogo vremena, ali biće i[…]

    Read more...