Данас је у свечаној сали Скупштине града Сомбор одржан састанак представника Сомбора, Куле, Оџака и Апатина, националних мањина и институција из области социјалне заштите, а у организацији Министарства за људска и мањинска права и друштвени дијалог, на челу са министарком Горданом Чомић. Састанку је присуствовао и председник општине Кула, Дамјан Миљанић и директорица Центра за социјални рад општине Кула, Гордана Вакула.

“Министарство за људска и мањинска права и друштвени дијалог је алат за примену Закона и за све оно што се тиче антидискриминације, људских и мањинских права, као и сарадње са цивилним друштвом, јер је Србија одлуком о европским интеграцијама истовремено и у одлуци да уради стратегију одрживог развоја до 2030. године”, истакла је министарка Гордана Чомић.

Председник општине Кула је истакао одличну сарадњу са Министарством и рекао да је општина Кула специфична по томе штоу њој у складу живе22 етничке заједнице, а актуелна стратегија развоја општине Кула која носи назив „Сигурно и топло у срцу Бачке“ садржи све проблеме са којима се грађани суочавају, где се у сарадњи са месним канцеларијама и невладиним сектором они успешно превазилазе, као да је у процесу израде нова Стратегија 2022-2028. године.

Циљ посете ресорног Министарства округу служио је да се у међусобној размени информација омогући јединицама локалних самоуправа пуна примена закона из заједничке надлежности.


Данас је у свечаној сали Скупштине града Сомбор одржан састанак представника Сомбора, Куле, Оџака и Апатина, националних мањина и институција из области социјалне заштите, а у […]

Read full article on Kula