petak, 07 april 2023 16:10

Gimnazija u Somboru dobila vrednu sportsku opremu

Gimnazija "Veljko Petrović" u Somboru dobila je od Ministarstva sporta sportsku opremu koja je za ovu školu značajna, jer osim dobrih sportista, ima i posebno odeljenje sportski nadarene dece.
"Odeljenje na decu koja su nadarena za sport otvorili smo pre dve godine i ova oprema nam je značajna jer je stigla baš u vreme kada smo u školi planirali nabavku nove opreme", kaže Dušan Mišković, direktor gimnazije.

Somborska gimnazija dobila je 40 lopti, golove, koševe i mreže za odbojku, a istu takvu pomoć od Ministarstva sporta dobila je i Osnovna škola "Mladost" u Prigrevici.

"Svesni smo da je oko 80 odsto naših reprezentativaca i vrhunskih sportista došlo iz malih sredina i zato želimo da obiđemo svako mesto i da pomognemo opremanje škola i sportskih hala", kaže ministar sporta Zoran Gajić.

Grad Sombor godišnje za sport izdvaja sedam odsto budžeta, za klubove, sportske objekte, nadarene sportiste.

"Ponosni smo na trenersku nadoknadu za stručno-pedagoški rad, jer znamo koliko je bitan trener za svakog sportistu, stipendiramo mlade sportske nade, pomažemo manifestacije", kaže Antonio Ratković, gradonačelnik Sombora.

U somborski sport ulaže i pokrajina, a u rekonstrukciju Gradske hale "Mostoga" pokrajina je uložila do sada osam miliona dinara, ali radovi će biti nastavljeni.

"Fond za kapitalna ulaganje finansiraće klimatizaciju Gradske hale "Mostonga", biće postavljena nova sedišta i onda će hala kompletno biti obnovljena", kaže Dane Basta, pokrajinski sekretar za sport.

Pokrajinski sekretarijat za sport značajna sredstva uložio je i u opštinu Apatin, gde je uz sredstva iz lokalnog budžeta u obnovu sportske hale uloženo 20 miliona dinara, ali planova ima još.

"Ideja je da obnovimo otvorene terene u Osnovnoj školi "Žarko Zrenjanin" i tu očekujemo pomoć pokrajine", kaže predsednica opštine Apatin Dubravka Korać.

U Somboru planiraju obnovu otvorenih terena u selima, a do kraja ove godine novu salu za fizičko dobiće Srednja tehnička škola.

Izvor: RTV

Slobodno vreme

Lifestyle

Mnogi ćе sе za prеdstojеćе praznikе uputiti van granica Srbijе, a ukoliko planiratе da putujеtе, važno jе da provеritе d...

Disclaimer I

Sve informacije na ovoj veb stranici objavljuju se u dobroj nameri i samo u opšte informativne svrhe. Veb stranica sombor.info ne daje nikakve garancije o potpunosti, pouzdanosti ili tačnosti objavljenih informacija. Svaka radnja koju preduzmete u vezi sa informacijama koje pronađete na ovoj veb stranici je na vaš sopstveni rizik i vlasnik sajta neće biti odgovoran za bilo kakve nastale gubitke i/ili štetu.

Disclaimer II

Materijal preuzet sa interneta smatra se javno dostupnim osim ako nije drugačije navedeno. U slučaju da postoji problem ili greška u vezi sa autorskim pravima na određenom materijalu, kršenje autorskih prava je učinjeno nenamerno.

Nakon predstavljanja dokaza o autorskim pravima, sporni materijal će odmah biti uklonjen sa sajta.