Ovo je remek-delo!: Kritičari podelili utiske o filmu „Dina : Drugi deo“, kažu „spektakl kakav još nisu videli“

Tri godine nakon prvog dela filmskog spektakla „Dina“, fanovi su dočekali drugi deo filma reditelja Deni Vilneva. U Londonu je održana svetska premijera, kojoj su prisustvovale glavne zvezde Timoti Šalame i Zendeja, piše BBC.

Epski naučno – fantastični film, koji se temelji na romanu „Dina“ autora Frenka Herberta, okuplja impozantan glumački ansambl. Osim Šalamea i Zendaje, u filmu se ponovo pojavljuju slavna holivudska imena poput Džoša Brolina, Rebeke Ferguson, Stelana, Šarlote Rempling, Havijera Bardema, a zvezdana su i ona novih likova koje igraju Ostin Batler, Florens Pju, Kristofer Volkin i Lea Sedu.

Prve utiske kritičari su podelili na društvenim mrežama, a preneo ih je filmski portal Rottentomatoes, prenosi Jutarnji list.
„‘Dina: Drugi deo‘ je zadivljujuć i silno uzbudljiv film koji ostavlja bez daha. To je navala adrenalina u glavu i srce, film koji se uzdiže kroz spektakularne akciione sekvence te peva u prefinjenom, evokativnom miru“, kaže Kortni Hauard (Fresh Fiction), dok Dorijan Parks (Geeks of Color) poručuje : „Apsolutno me je oduševila „Dina: drugi deo“, od početka do kraja! Oborio me svaki aspekt, od priče preko glume, vizuelno do muzike. Sve mi je delovalo epski“.

Prema mišljenju Šina O‘Konela (CinemaBlend) „‘Dina: drugi deo je majstorski snimljeni film epskih razmera.

Denis Vilnev ujedinjuje uzbudljivi razvoj lika s brojnim filmskim vizualima“.

„Nadišao je moja očekivanja. Remek-delo!“, oduševljena je Vendi Li Szani (The Movie Couple).

Da či će se film dopasti fanovima prvog dela?

„Ako vam se svidio prvi deo, ne mogu ni da zamislim da vam se ovaj ne bi svideo“, uveren je Dejvid Erlih (IndieWire). S njim se slaže i Majk Rajan (Uproxx) koji priznaje da je „u vezi prvog dela imao podeljeno mišljenje“, ali „‘Dina: drugi deo‘ je fenomenalna. Jedna od najvećih naučno – fantastičnih filmova koje sam ikada video“.

„Mene, koji sam u ovo ušao kao novi fan koji je pogledao prvi deo, ali nije zašao suviše duboko u znanje te knjige, film je apsolutno pridobio. Sada želim sve što ima veze s ‘Dinom‘“, otkrio je Dorijan Parks (Geeks of Color)

Dok Hoai – Tran Bui (Inverse) smatra da je „‘Dina: drugi deo‘ trijumfalna. Još neverovatnija nego prvi deo, ali i intimnija“, Šin O‘Konel (CinemaBlend) „blagu prednost daje jednostavnijoj ‘Dini‘, a ne ovom složenijem poglavlju. Ipak, ona je izvanredno ostvarenje“.

„Akcione sekvence su epske i glasne“, kaže Vendi Li Zani (The Movie Couple), pa se film „obavezno mora iskusiti u bioskpu“.

Brendona Dejvisa (ComicBook.com) oduševili su pak vizuali:

„Neki od vizuala iz drugog dela ‘Dine‘ toliko su me zapanjili da sam imao osećaj da razumem kako su se ljudi osećali nakon što su 1977. godine prvi put pogledali ‘Ratove zvezda‘. Na momente su jednostavno neverovatni“.

“Timoti Šalame talentovan“, divi se glumcu Vendi Li (The Movie Couple“, dok Hoai – Tran Bui (Inverse) smatra da je „Zendeja zvezda“.
Mnoge je osvojila i interpretacija glumca Ostina Batlera, kome je „Elvis“ doneo nominaciju za Oskara.

“ Glumačka igra Ostina Batlera je istinski transformativna“, kaže Gregori Elvud (The Playlist).

Glumčevu interpretaciju dramatično je doživeo i Majk Rajan (Uproxx): „Ostin Batler kao Fejd u ovom je filmu poput demona. On doslovno kanališe demona iz pakla“.

Nekim kritičarima nije smetala niti dužina filma jer je, kaže Dorijan Parks (Geeks of Color) „vreme proletelo“.

„Moja jedina zamerka je da bi film mogao biti i duži. Ne šalim se. Film traje dva sata i četrdeset minuta, a ja bih ga rado gledao i sat više“, zaključuje Stiv Vejntraub (Collider).

Premijera filma “Dina 2” u Srbiji, kako su neki domaći mediji već o tome pisali, trebalo bi da se desi početkom marta.

Izvor: danas.rs

Lifestyle

Ako želite da proverite koliko ste pametni, predstavljamo vam zagonetku za koju mnogi tvrde da je najteža na svetu. Pro...

Disclaimer I

Sve informacije na ovoj veb stranici objavljuju se u dobroj nameri i samo u opšte informativne svrhe. Veb stranica sombor.info ne daje nikakve garancije o potpunosti, pouzdanosti ili tačnosti objavljenih informacija. Svaka radnja koju preduzmete u vezi sa informacijama koje pronađete na ovoj veb stranici je na vaš sopstveni rizik i vlasnik sajta neće biti odgovoran za bilo kakve nastale gubitke i/ili štetu.

Disclaimer II

Materijal preuzet sa interneta smatra se javno dostupnim osim ako nije drugačije navedeno. U slučaju da postoji problem ili greška u vezi sa autorskim pravima na određenom materijalu, kršenje autorskih prava je učinjeno nenamerno.

Nakon predstavljanja dokaza o autorskim pravima, sporni materijal će odmah biti uklonjen sa sajta.