VOLONTERI UPOZORAVAJU: „AVENIJA MB“ DOVEZLA BOLESNE PSE, KOJI ŠIRE ZARAZU I NA OSTALE VOLONTERI UPOZORAVAJU: „AVENIJA MB“ DOVEZLA BOLESNE PSE, KOJI ŠIRE ZARAZU I NA OSTALE
nedelja, 09 oktobar 2022 06:30

VOLONTERI UPOZORAVAJU: „AVENIJA MB“ DOVEZLA BOLESNE PSE, KOJI ŠIRE ZARAZU I NA OSTALE

 

-Psi koje je Avenija MB dovezla u našu opštinu 22. septembra nisu naši psi koji su odvedeni 16. avgusta. Psi koji su nam ostavljeni su bolesni, pet ih je zbrinuto u karantinu, dok se ostali (čiji broj ne znamo) od kojih neki imaju štenećak nalaze negde u gradu i šire zarazu na ostale, pa i vlasničke pse, tvrdi grupa naših sugrađana koja volonterski vodi brigu o napuštenim psima u Apatinu.

Volonteri upozoravaju vlasnike da šetanje pasa po ulicama u gradu nije bezbedno, da se lako mogu zaraziti i razboleti.

-Dovedeni su nam psi sa raznim bolestima, babezijom (krpeljska infekcija), anemijom, đardijom (crevnim parazitom), zaraznim kašljem i, najtežom od svih, zaraznim štenećakom. Psi, koje smo do sada pronašli, su u lošem stanju, pet je zbrinuto u karantinu, dok su drugi (za koje mi ne znamo) i dalje negde po gradu i šire zarazu. Stoga molimo sve vlasnike pasa da strogo obrate pažnju dok šetaju svoje pse. Štenećak je jako opasan, nekada i smrtonosan. Pazite na svoje šapice i ne dopustite da šetaju po ulicama ukoliko nisu vakcinisani, apeluju volonteri.

Oni dodaju da su doveženi psi čipovani na opštinu Apatin, da su neki od njih sterilisani, a neki nisu i da neki na uhu imaju markicu, a neki ne.

-Pošto su psi čipovani na opštinu Apatin, opština je po zakonu dužna da snosi troškove lečenja tih pasa. Upozoravamo da nam preti još veća zaraza, jer će u toku meseca biti dovežena nova tura bolesnih pasa. Sve ovo nije bezazleno, ni nimalo naivno, te se nadamo da će kod nadleženih proraditi osećaj odgovornosti i da neće dozvoliti da naš grad postane izvor zaraze pasa, apeluju apatinski volonteri koji brinu o napuštenim psima.

Izvor: apatinskenovine.rs

Slobodno vreme

Lifestyle

Pogledajte da li se vaš horoskopski znak našao na ovoj zanimljivoj listi Kada se govori o atributima horoskopskih znako...

Disclaimer I

Sve informacije na ovoj veb stranici objavljuju se u dobroj nameri i samo u opšte informativne svrhe. Veb stranica sombor.info ne daje nikakve garancije o potpunosti, pouzdanosti ili tačnosti objavljenih informacija. Svaka radnja koju preduzmete u vezi sa informacijama koje pronađete na ovoj veb stranici je na vaš sopstveni rizik i vlasnik sajta neće biti odgovoran za bilo kakve nastale gubitke i/ili štetu.

Disclaimer II

Materijal preuzet sa interneta smatra se javno dostupnim osim ako nije drugačije navedeno. U slučaju da postoji problem ili greška u vezi sa autorskim pravima na određenom materijalu, kršenje autorskih prava je učinjeno nenamerno.

Nakon predstavljanja dokaza o autorskim pravima, sporni materijal će odmah biti uklonjen sa sajta.