sreda, 09 februar 2022 07:55

Zajedničkim ulaganjem JVP “Vode Vojvodine” i opština Odžaci obnavljaju staze pored kanala DTD

Počela je rekonstrukcija blizu šest kilometara staza pored kanala DTD u Odžacima, Srpskom Miletiću, Karavukovu i Deronjama. Ovaj posao vredan je oko 53 miliona dinara, a finansira se zajedničkim sredstvima JVP “Vode Vojvodine” sa Opštinom Odžaci.

Postojeće staze su u lošem stanju, zarasle su i devastirane, ali i oštećene zbog kretanja vozila, te ih je potrebno rekonstruisati. U toku su pripremni radovi, u okviru kojih će biti uklonjena biljna vegetacija i rastinje.

Staze će biti široke dva metra, a biće izgrađene od novog sloja tucanika i završnog sloja bitumenskog asfalta. Odvodnjavanje će se vršiti sprovođenjem površinske vode u okolni teren.

Predviđeno je da se u Odžacima rekonstruiše 3.950 metara staza, u Srpskom Miletiću planirani su radovi na 560, u Karavukovu 780, a u Deronjama na 550 metara staza pored kanala DTD.

Zahvaljujući ovim radovima, staze će ponovo moći da se koriste za potrebe vodoprivrede, odnosno, za inspekcione preglede i održavanje deonica kanala DTD. Istovremeno, građani će moći da ih koriste šetnju i rekreaciju.

 izvor:025info.rs

Slobodno vreme

Lifestyle

  Poslovni sastanci predstavljaju osnovu za donošenje važnih odluka, razmenu ideja i usklađivanje strategija unutar org...

Disclaimer I

Sve informacije na ovoj veb stranici objavljuju se u dobroj nameri i samo u opšte informativne svrhe. Veb stranica sombor.info ne daje nikakve garancije o potpunosti, pouzdanosti ili tačnosti objavljenih informacija. Svaka radnja koju preduzmete u vezi sa informacijama koje pronađete na ovoj veb stranici je na vaš sopstveni rizik i vlasnik sajta neće biti odgovoran za bilo kakve nastale gubitke i/ili štetu.

Disclaimer II

Materijal preuzet sa interneta smatra se javno dostupnim osim ako nije drugačije navedeno. U slučaju da postoji problem ili greška u vezi sa autorskim pravima na određenom materijalu, kršenje autorskih prava je učinjeno nenamerno.

Nakon predstavljanja dokaza o autorskim pravima, sporni materijal će odmah biti uklonjen sa sajta.