Proces za zločin u Odžacima 19. maja prošle godine Odžaci
četvrtak, 22 april 2021 05:42

Proces za zločin u Odžacima 19. maja prošle godine

Pavlu H. (68) iz Odžaka, koji se tereti da je 19. maja prošle godine nožem usmrtio prijatelja Zorana Tomića (60), produžen je pritvor rešenjem vanpretresnog veća Višeg suda u Somboru i po tom rešenju može trajati najduže do 14. juna.

Njemu je, kako „Dnevnik“ saznaje, produžen pritvor zbog postojanja osobitih okolnosti koje ukazuju na opravdanu bojazan da bi okrivljeni, ukoliko bi se našao na slobodi, u kratkom vremenskom periodu mogao ponoviti krivično delo za koje se u konkretnom slučaju tereti.

Podsetimo, protiv Pavla. H. je podignuta optužnica Višeg javnog tužioca u Somboru od 14. oktobra prošle godine, zbog osnovane sumnje da je izvršio krivično delo ubistvo. Optužnica je potvrđena pravosnažnim rešenjem vanpretresnog veća Višeg suda u Somboru od 2. novembra prošle godine.Pr

ipremno ročište, u ovom predmetu, održano je 21. januara ove godine, na kojem je određeno DNK veštačenje bioloških tragova.

Kao što smo pisali, zločin se dogodio 19. maja prošle godine oko 20 časova u Knez Mihailovoj ulici, u kući u kojoj je pokojni Zoran Tomić stanovao. Prema rečima komšija, Tomić i Pavle H. su se kobne večeri družili i pili alkohol, da bi u jednom trenutku došlo do svađe, nakon čega je Pavle zgrabio nož i nasrnuo na prijatelja.

Do eskalacije sukoba došlo je u dvorištu, kada je Pavle, najverovatnije, zadao smrtonosan udarac Zoranu, nakon čega je nesrećni čovek preminuo.

Kako nam je dan nakon tragedije ispričala komšinica Dušanka Č., koja stanuje u dvorišnom stanu iza kuće u kojoj je živeo nastradali, negde između 20 i 21 čas čula se galama i vika. Kada je izašla u dvorište, ugledala je Zorana i Paliku, kako zovu Pavla, kako se tuku.

- Pretpostavljam da su se Zoki i Palika posvađali u kući, a onda nastavili svađu u ajnfortu. Palika je u ruci držao nož. Bez razmišljanja sam potrčala ka njima, a prijateljica Marija, koja je bila kod mene na kafi, pozvala je policiju. Umešala sam se i pokušala da ih razdvojim. Udarila sam Paliku u ruku i izbila mu nož, ali ga je on ponovo dohvatio. Dok su se njih dvojica rvali, pokušala sam da stanem na ruku u kojoj je Palika držao nož i nekako sam uspela, još jednom, da mu ga izbijem. Ne znam kada i kako je ubo Zorana, jer nigde nije bilo krvi. Zoki je ležao na zemlji, a ja sam pokušavala da mu pomognem. Okrenula sam ga na stranu, dala mu vode… Došli su Hitna pomoć i policija, ali Zokiju nije bilo spasa – rekla je tada vidno potresena komšinica stradalog Tomića.

Pavle H. je uhapšen odmah nakon zločina i od tada se nalazi iza rešetaka. Inače, za ovo krivično delo, koje mu se stavlja na teret, propisana je kazna više od deset godina zatvora.

Često pili zajedno?
Žitelji Odžaka, dan nakon stravičnog zločina, ispričali su za “Dnevnik” da su pokojni Zoran Tomić i Pavle H., nekoliko meseci pre tragedije, često pili zajedno. U alkoholisanom stanju su, kako kažu, umeli i da se posvađaju, pobiju, a potom i pomire.
- Zoran je bio poznat kao čovek koji je često tražio pomoć za lečenje, jer je bio psihički bolesnik, ali nije bio nasilan. Živeo je sam u jednoj sobi bez struje i vode - ispričao je za “Dnevnik” jedan od komšija i dodao da je za razliku od Zorana, Pavle je bio problematičan. Voleo je da popije i gotovo svakodnevno je bio u alkoholisanom stanju. Većinu vremena provodio je na ulici, gde je faktički i živeo. Niko nije znao da kaže da li ima porodicu i dom. On je, prema rečima žitelja Odžaka, višestruko osuđivano lice.

Izvor: dnevnik.rs

Slobodno vreme

Lifestyle

Mnogi ćе sе za prеdstojеćе praznikе uputiti van granica Srbijе, a ukoliko planiratе da putujеtе, važno jе da provеritе d...

Disclaimer I

Sve informacije na ovoj veb stranici objavljuju se u dobroj nameri i samo u opšte informativne svrhe. Veb stranica sombor.info ne daje nikakve garancije o potpunosti, pouzdanosti ili tačnosti objavljenih informacija. Svaka radnja koju preduzmete u vezi sa informacijama koje pronađete na ovoj veb stranici je na vaš sopstveni rizik i vlasnik sajta neće biti odgovoran za bilo kakve nastale gubitke i/ili štetu.

Disclaimer II

Materijal preuzet sa interneta smatra se javno dostupnim osim ako nije drugačije navedeno. U slučaju da postoji problem ili greška u vezi sa autorskim pravima na određenom materijalu, kršenje autorskih prava je učinjeno nenamerno.

Nakon predstavljanja dokaza o autorskim pravima, sporni materijal će odmah biti uklonjen sa sajta.