Opština Kula pripremila mere za energetsku uštedu Opština Kula pripremila mere za energetsku uštedu
sreda, 07 septembar 2022 06:26

Opština Kula pripremila mere za energetsku uštedu

 

Predsednik opštine Kula, Damjan Milјanić, obavestio je javnost putem društvenih mreža da je, zajedno sa svojim saradnicima, završio pripremu za mere štednje po uputstvima Ministarstva rudarstva i energetike. Kako je navedeno, cilј ovih mera je smanjenje javne rasvete za 33%, kao i smanjenje potrošnje električne energije u javnim ustanovama za 15%.

S obzirom da je u toku ove godine 11 javnih ustanova prešlo na gas, a da se u objektu Predškolske ustanove“Bambi“- vrtiću „Sunčica“ , Sportskoj hali u Ruskom Krsturu i Osnovnoj školi „Petefi brigada“ u Kuli uskoro montira unutrašnja štedlјiva LED rasveta, očekivanja su da će ušteda biti veća od postavlјenih cilјeva.

Takođe, u Osnovnoj školi „Isa Bajić“ u Kuli u narednom periodu biće postavlјena i solarna elektrana za proizvodnju električne energije, čime će se postići dodatni uspeh kada je u pitanju zacrtani cilј, a to je maksimalna ušteda i racionalno korišćenje energenata.

Slobodno vreme

Lifestyle

Mnogi ćе sе za prеdstojеćе praznikе uputiti van granica Srbijе, a ukoliko planiratе da putujеtе, važno jе da provеritе d...

Disclaimer I

Sve informacije na ovoj veb stranici objavljuju se u dobroj nameri i samo u opšte informativne svrhe. Veb stranica sombor.info ne daje nikakve garancije o potpunosti, pouzdanosti ili tačnosti objavljenih informacija. Svaka radnja koju preduzmete u vezi sa informacijama koje pronađete na ovoj veb stranici je na vaš sopstveni rizik i vlasnik sajta neće biti odgovoran za bilo kakve nastale gubitke i/ili štetu.

Disclaimer II

Materijal preuzet sa interneta smatra se javno dostupnim osim ako nije drugačije navedeno. U slučaju da postoji problem ili greška u vezi sa autorskim pravima na određenom materijalu, kršenje autorskih prava je učinjeno nenamerno.

Nakon predstavljanja dokaza o autorskim pravima, sporni materijal će odmah biti uklonjen sa sajta.