Posle 12 godina Škola plivanja ponovo u Kuli Posle 12 godina Škola plivanja ponovo u Kuli
sreda, 10 avgust 2022 08:59

Posle 12 godina Škola plivanja ponovo u Kuli

 

Mnoštvo generacija svoje prve plivačke korake učilo je na bazenu u okviru Rekreacionog centra. Sa gašenjem, najpre „Kulskih štofova“ koje je bilo vlasnik, a nedugo zatim i Rekreacionog centra, a samim tim i bazena, najmlađi sugrađani su bili primorani da u okolnim mestima idu na časove plivanja. Ipak, plivanje je opet u modi, a neplivači su opet tu gde treba da budu, u Kuli, i to na impozantnom plivačkom kompleksu na „Vašarištu“. Jovan Vasilјević, instruktor plivanja sa višedecenijskim iskustvom, ne krije svoje zadovolјstvo što opet ima priliku da uči najmlađe čarima plivanja i izrazio je očekivanja da će ova škola plivanja biti praksa i u godinama koje dolaze:

„Posle dvanaest godina smo opet na našem omilјenom mestu, na bazenu. Ovo je stvarno jedno predivno mesto i bazeni su odlični, voda je ispravna, bistra i čista. Imamo veliki odziv neplivača koji su, moram da kažem, veoma uspešni u plivanju, položili su danas ispit, tako da sam prezadovolјan. Učenje plivanja je moja lјubav, tako da mi je veliko zadovolјstvo da posle dugo godina opet radim sa decom. Upisali smo stotinak dece, dok je u ovoj grupi kod mene njih 29 i svi su uspešno položili. Upis druge grupe počinje sutra i nadamo se da će se ovaj trend uspeha nastaviti. Ima naznaka plivačkog talenta kod njih, a izdvojio bih malog Erdelјija koji ima odličnu leđnu tehniku. Ne čudi me što je ogroman afinitet prema plivanju prisutan, jer je Kula oduvek bila rasadnik plivačkih talenata.

Vihor vremena i bizaran splet okolnosti doveli su do toga da Kula ostane bez bazena. Ipak, jedan bazen je lepa uspomena, a drugi, ovaj današnji, zahvalјujući volјnom momentu i ogromnom radu i trudu lokalne samouprave, objekat za ponos i mesto okuplјanja svih onih kojima je plivanje u srcu, makar na rekreativni način. Rekordna posećenost i ogromna količina pozitivne energije dokaz su sreće i oduševlјenja što naša lokalna sredina opet ima bazen i što će neki novi klinci moći da se podiče diplomom stečenom ovde, u njihovom mestu, u Kuli.

Slobodno vreme

Lifestyle

  Poslovni sastanci predstavljaju osnovu za donošenje važnih odluka, razmenu ideja i usklađivanje strategija unutar org...

Disclaimer I

Sve informacije na ovoj veb stranici objavljuju se u dobroj nameri i samo u opšte informativne svrhe. Veb stranica sombor.info ne daje nikakve garancije o potpunosti, pouzdanosti ili tačnosti objavljenih informacija. Svaka radnja koju preduzmete u vezi sa informacijama koje pronađete na ovoj veb stranici je na vaš sopstveni rizik i vlasnik sajta neće biti odgovoran za bilo kakve nastale gubitke i/ili štetu.

Disclaimer II

Materijal preuzet sa interneta smatra se javno dostupnim osim ako nije drugačije navedeno. U slučaju da postoji problem ili greška u vezi sa autorskim pravima na određenom materijalu, kršenje autorskih prava je učinjeno nenamerno.

Nakon predstavljanja dokaza o autorskim pravima, sporni materijal će odmah biti uklonjen sa sajta.