četvrtak, 03 mart 2022 08:19

Potrošnja struje u Srbiji veća za 8,2 % u januaru i februaru

Potrošnja struje u Srbiji je u prva dva meseca ove godine povećana za 8,2 odsto u odnosu na isti period prošle godine, saopšteno je juče iz EPS-a na sednici vladine Radne grupe za praćenje sigurnosti snabdevanja energijom i energentima.

Konstatovano je da sa rastom temperatura dolazi do smanjenja dnevne potrošnje električne energije i da kupovina dodatnih količina na tržištu postaje niža u odnosu na prethodni period.

Na sednici su predstavljeni najnoviji podaci o stanju elektroenergetskog sistema u Srbiji, a razgovarano je i o proizvodnji i distribuciji električne i toplotne energije i stanju u gasnom sektoru, saopštilo je Ministarstvo rudarstva i energetike.

Takođe, na sednici je razgovarano o stanju mazuta, proizvodnji i dovozu uglja u termoelektrane i proizvodnji i distribuciji električne energije.

Kako je rečeno, očekuje se povećanje proizvodnje i dovoza uglja do kraja marta.

Na sednici je bilo reči i o projekcijama o proizvodnji za mart, april i maj, kao i planovima o redovnim remontima.

Takođe, razmatrano je i stanje u gasnom sektoru u Srbiji i konstatovano da je snabdevenost domaćeg tržišta stabilna, kao i da se isporuka toplotne energije za korisnike daljinskog grejanja u Srbiji odvija bez većih problema.

Na sastanku Posebne radne grupe za praćenje sigurnosti snabdevanja energijom i energentima, pored predstavnika Ministarstva rudarstva i energetike, učestvovali su i predstavnici Javnog preduzeća Srbijagas, Elektroprivrede Srbije, Elektromreže Srbije, Elektrodistribucije, Naftne industrije Srbije, Poslovnog udruženja Toplane Srbije, Javno komunalnog preduzeća Beogradske elektrane, Grada Beograda, članovi Saveta AERS-a, Direkcije za robne rezerve, RHMZ, RB Kolubara, Transportgasa, JP PEU Resavica, Srbija Kargo.

 izvor:025info.rs

Slobodno vreme

Lifestyle

Visok krvni pritisak je vrlo opasan jer s vremenom može da ošteti arterije, čime se povećava rizik od srčanog ili moždan...

Disclaimer I

Sve informacije na ovoj veb stranici objavljuju se u dobroj nameri i samo u opšte informativne svrhe. Veb stranica sombor.info ne daje nikakve garancije o potpunosti, pouzdanosti ili tačnosti objavljenih informacija. Svaka radnja koju preduzmete u vezi sa informacijama koje pronađete na ovoj veb stranici je na vaš sopstveni rizik i vlasnik sajta neće biti odgovoran za bilo kakve nastale gubitke i/ili štetu.

Disclaimer II

Materijal preuzet sa interneta smatra se javno dostupnim osim ako nije drugačije navedeno. U slučaju da postoji problem ili greška u vezi sa autorskim pravima na određenom materijalu, kršenje autorskih prava je učinjeno nenamerno.

Nakon predstavljanja dokaza o autorskim pravima, sporni materijal će odmah biti uklonjen sa sajta.