ponedeljak, 24 januar 2022 10:28

Započnite Novu godinu sa novim radnim kutkom

 

Početak godine podrazumeva donošenje novih odluka i postavljanje ciljeva koji se najčešće odnose na karijeru, porodicu i zdrave navike. Između ostalog, poželeli ste da unesete novine u vaš radni kutak i unapredite ga efektinim detaljima i kupovinom sitnica potrebnih za obavljanje poslovnih zadataka. Bilo da je kompanija u kojoj ste angažovani u potpunosti preselila zaposlene da rade od kuće ili imate dodatni angažman gde nakon redovnog kancelarijskog posla morate završiti zadatke iz vašeg doma, važno je da adekvatno opremite radni prostor kako biste bili što produktivniji i osećali se prijatnije.

Navešćemo nekoliko korisnih trikova pomoću kojih ćete zasigurno oplemeniti prostor i uneti novu energiju u vašu kućnu kancelariju. Budite spremni za nove radne pobede i uživajte u njima svakog trenutka.

Praktičnost na prvom mestu

Najidealnije rešenje za odabir radnog kutka bila bi potpuno izdvojena prostorija, koja će služiti isključivo za namene kancelarije. Međutim, nemaju svi dovoljan broj prostorija i stoga se odlučuju za alternativne ideje poput organizovanja dela spavaće sobe ili predsoblja, i njegovog osposobljavanja za kućnu kancelariju. Osigurajte da prostor za rad bude dovoljno izolovan od dnevne ili dečije sobe, kako biste eliminisali potencijalnu buku i mogli da se fokusirate na poslovne obaveze.

Preuredite radni sto

Shvatili ste da vam fale neki od elemenata na radnom stolu i da biste možda mogli da napravite drugačiji raspored. Čak i minimalne izmene poput instaliranja police na kojoj će se nalaziti kvalitetan papir za kopiranje, kao i kupovina novih hemijskih olovaka i makaza za papir, doneće nov entuzijazam i uneti svežinu u vaš radni kutak. Proverite da li imate dovoljno tonera za štampač i da li vam nedostaje mesta za odlaganje dokumentacije, te organizujte prostor za skladištenje. Nepotrebne stvari poput pokvarenih hemijskih olovaka, ispunjenih rokovnika i nepotrebne dokumentacije sakupite na jedno mesto i odstranite, nema potrebe da vam stvari koje više nemaju funkciju, zauzimaju prostor. Organizujte radni sto tako da možete nesmetano da obavljate zadatke, i da vam potrebne stvari budu nadohvat ruke.

Ne zaboravite na udobnost

Rad na sofi ili u kuhinji za stolom za ručavanje nije najpraktičnije rešenje za obavljanje poslovnih zadataka, jer na taj način stvarate atmosferu koja je previše opuštena i ne podseća na radno okruženje. Vaš radni prostor treba da ima dozu formalnosti i donekle podseća na tradiocionalnu kancelariju, a to možete postići odabirom adekvatnog radnog stola i kancelarijske stolice. Budući da ćete provoditi više sati radeći, neophodno je da pronađete što udobniju stolicu kako ne biste imali problem sa ukočenim vratom i bolovima u leđima. Stolice sa ergonomskom podrškom garantuju visok nivo komfora i kvaliteta, stoga ćete njihovom kupovinom obezbediti potrebnu udobnost.

Nabavite novu biljku

Kada govorimo o uređenju prostora, biljke i njihov efekat na radnu atmosferu imaju nemerljiv značaj. Poznato je da zelena boja čoveka čini srećnijim i slobodnijim, a takvo raspoloženje može probuditi vašu kreativnost i pospešiti produktivnost. Ukoliko već posedujete neke sobne biljke, nije na odmet obogatiti prostor još jednom. Odaberite one biljke čije održavanje ne izuskuje mnogo vremena, a uvek postoji i opcija veštačkog cveća, koje može biti odlična zamena i nadomestiti prazninu.

Dekoracijom osvežite prostor

Detalji poput upadljivo okrečenih zidova, ramova za slike, dekorativnih predmeta sa putovanja učiniće da se osećate prijatno dok obavljate radne zadatke. Ukoliko imate policu sa knjigama, preuredite je, dodajte keramičke vazice, okačite kalendar i diplome koje su vam značajne. Tabla sa porukama je korisno sredstvo i večiti podsetnik, a može se i dodatno urediti da ima dekorativni karakter.

Budući da je neizvesno koliko dugo ćemo raditi u izmenjenim okolnostima i da li će posao “od kuće” postati naša nova stvarnost, moramo se potruditi da novonastalu situaciju učinimo što prijatnijom i da produktivnost ostane na visokom nivou. Isprobajte navedene savete i otpočnite godinu u novom ruhu!

Slobodno vreme

Lifestyle

Stručnjaci se ne slažu šta je to tačno, ali veruju da je krivac stres. Fibromialgija donosi nesnosne bolove iako je fizi...

Disclaimer I

Sve informacije na ovoj veb stranici objavljuju se u dobroj nameri i samo u opšte informativne svrhe. Veb stranica sombor.info ne daje nikakve garancije o potpunosti, pouzdanosti ili tačnosti objavljenih informacija. Svaka radnja koju preduzmete u vezi sa informacijama koje pronađete na ovoj veb stranici je na vaš sopstveni rizik i vlasnik sajta neće biti odgovoran za bilo kakve nastale gubitke i/ili štetu.

Disclaimer II

Materijal preuzet sa interneta smatra se javno dostupnim osim ako nije drugačije navedeno. U slučaju da postoji problem ili greška u vezi sa autorskim pravima na određenom materijalu, kršenje autorskih prava je učinjeno nenamerno.

Nakon predstavljanja dokaza o autorskim pravima, sporni materijal će odmah biti uklonjen sa sajta.