Teretni voz kod Sombora odsekao nogu migrantu Teretni voz kod Sombora odsekao nogu migrantu
petak, 18 novembar 2022 17:02

Teretni voz kod Sombora odsekao nogu migrantu

Od početka radova na pružnom pravcu od Novog Sada do Subotice, železnički saobraćaj je usmeren daleko više na Sombor.

Time su učestali i incidenti na vremešnoj železničkoj mreži koja je postala alternativni pravac pre svega za teretni saobraćaj. U samo dva dana na prugama u blizini Sombora došlo je do dve nesreće, u kojima, na sreću, nije bilo poginulih, ali zato nisu izostale povrede putnika i materijalna šteta.

Tako je u utorak u poslepodnevnim satima na delu pruge od Sombora ka Bogojevu nastradao pripadnik grupe migranata, prema nekim informacijama marokanskog porekla, koji je, najverovatnije, hodao uz prugu ili po njoj, kada je na njega pod za sada nerazjašnjenim okolnostima naleteo teretni voz „Srbija Kargo”. Brzom reakcijom somborske Hitne medicinske službe migrant je prebačen u Opštu bolnicu „Dr Radivoj Simonović“, gde je smesta podvrgnut operativnim zahvatima. Nastradalom migrantu je teretna kompozicija voza doslovno aputirala desnu nogu u predelu potkolenice, pa je nakon hirurško-ortopedskog saniranja brojnih unutrašnjih povreda, prenešen na dalјe zbrinjavanje u Klinički centar u Novom Sadu, kako bi bio podvrgnut neurohirurškom zahvatu zbog ozbilјnih povreda glave.

Ovo je inače u poslednjih godinu dana drugi ozbilјni incident na istom pružnom pravcu u blizini migrantskog Prihvatnog centra u naselјu Šikara, pošto je prošle jeseni u istovetnoj nesreći smrtno stradao dvadesetogodišnji migrant iz Sirije.

Već sutradan, ali u prepodnevnim satima u sredu, do incidenta je došlo i na pružnom prelazu u selu Klјajićevo, kada je, takođe teretni, voz naleteo na automobil „Fijat 500 L“. Na sreću, ova saobraćajna nezgoda je protekla bez po život opasnih ili težih povreda putnika u automobilu, pošto je lakše povređen samo vozač, a sam saobraćaj na ovom saobraćajnom pravcu je bio obustavlјen dok je trajao uviđaj koji bi trebao da odgonetne kako je uopšte došlo do naletanja voza na automobil na ukrštanju pruge i puta koji vodi od Sombora do Vrbasa.

Izvor: Dnevnik.rs

Slobodno vreme

Lifestyle

  Poslovni sastanci predstavljaju osnovu za donošenje važnih odluka, razmenu ideja i usklađivanje strategija unutar org...

Disclaimer I

Sve informacije na ovoj veb stranici objavljuju se u dobroj nameri i samo u opšte informativne svrhe. Veb stranica sombor.info ne daje nikakve garancije o potpunosti, pouzdanosti ili tačnosti objavljenih informacija. Svaka radnja koju preduzmete u vezi sa informacijama koje pronađete na ovoj veb stranici je na vaš sopstveni rizik i vlasnik sajta neće biti odgovoran za bilo kakve nastale gubitke i/ili štetu.

Disclaimer II

Materijal preuzet sa interneta smatra se javno dostupnim osim ako nije drugačije navedeno. U slučaju da postoji problem ili greška u vezi sa autorskim pravima na određenom materijalu, kršenje autorskih prava je učinjeno nenamerno.

Nakon predstavljanja dokaza o autorskim pravima, sporni materijal će odmah biti uklonjen sa sajta.