Gosti banje Junaković snimili crnu životinju: Panter ili domaći mačak? Gosti banje Junaković snimili crnu životinju: Panter ili domaći mačak? Foto: Profimedia, Fejsbuk/Fülöp Róbert, ŠG Sombor
nedelja, 13 novembar 2022 06:29

Gosti banje Junaković snimili crnu životinju: Panter ili domaći mačak?

Mada su proteklih nekoliko dana postojale nedoumice oko stvarnog postojanja, iz zaroblјeništva navodno odbeglog, crnog pantera u šumama oko Apatina i Sonte, snimak do kojeg je došao „Dnevnik“ možda bi mogao bi da donekle da razjasni ovu misteriju, koja je postala medijski viralna.

Naime, na video snimku, urađenom juče u prepodnevnim satima pametnim telefonom sasvim jasno se vidi crna životinja koja hoda na ivici šume u neposrednoj blizini Banje Junaković, smeštenoj na sredokraći između Apatina i Prigrevice. Snimak su načinili gosti banje sa jednog od balkon na prvom spratu, a kako je životinja poprilično udalјena, teško je nedvosmisleno tvrditi da je reč o leopardu crnog krzna.
Prema saznanjima „Dnevnika“ ovaj snimak je uneo nemir među goste ove banje, koji se ne usuđuju da napuštaju objekat. Kako je snimak načinjen sa velike udalјenosti, iako je snimatelј koristio najveći „zum“, vrlo je teško prosečnom gledaocu proceniti veličinu životinje, što ostavlјa tragove sumnji.

Znajući u kom delu okoline Banje Junaković je načinjen snimak, jasno je da se životinja uputila u dubinu šume, ka „Malom Petrovom salašu“, čiji vlasnik u razgovoru za naš list, kategorički tvrdi da se ne radi ni o kakvoj opasnoj životinji.

"To su najobičnije gluposti. Video sam snimak i tvrdim da se radi o običnom, domaćem crnom mačku koji neprestano šeta od mog salaša do banje, kojeg hranimo i mi i povremeno gosti banje", rezolutan je Petar Rašeta, vlasnik i idejni tvorac „Malog Petrovog salaša“.

Kaže da su sve njihove životinje puštene da slobodno šetaju oko salaša, ni jedna ne nedostaje, a da takva zver luta u okolini, sigurno bi nestajale.
"Budimo ozbilјni, mi ovde učimo decu da poštuju prirodu, da se snalaze u njoj, pa nije u redu da širimo takve glasine", lјuti se na medijske senzacije, proglašavajući ih neistinitim, Petar Rašeta koji godinama unazad na „Malom Petrovom salašu“ organizuje ekološke i prirodnjačke učionice, ali i šetnje kroz bujnu šumu hrasta lužnjaka koji okružuje Banju Junaković..

Izvor: dnevnik.rs

Slobodno vreme

Lifestyle

Mnogi ljudi se suočavaju sa finansijskim izazovima u određenim periodima svog života. Bilo da se radi o neočekivanim tro...

Disclaimer I

Sve informacije na ovoj veb stranici objavljuju se u dobroj nameri i samo u opšte informativne svrhe. Veb stranica sombor.info ne daje nikakve garancije o potpunosti, pouzdanosti ili tačnosti objavljenih informacija. Svaka radnja koju preduzmete u vezi sa informacijama koje pronađete na ovoj veb stranici je na vaš sopstveni rizik i vlasnik sajta neće biti odgovoran za bilo kakve nastale gubitke i/ili štetu.

Disclaimer II

Materijal preuzet sa interneta smatra se javno dostupnim osim ako nije drugačije navedeno. U slučaju da postoji problem ili greška u vezi sa autorskim pravima na određenom materijalu, kršenje autorskih prava je učinjeno nenamerno.

Nakon predstavljanja dokaza o autorskim pravima, sporni materijal će odmah biti uklonjen sa sajta.