Izložba "Bio jednom jedan laf" posvećena životu Duška Radovića Izložba "Bio jednom jedan laf" posvećena životu Duška Radovića
petak, 11 novembar 2022 05:12

Izložba "Bio jednom jedan laf" posvećena životu Duška Radovića

U utorak, 15. novembra, u 12 časova, u sali Dečjeg odeljenja Gradske biblioteke "Karlo Bijelicki" u Somboru biće otvorena izložba Biblioteke grada Beograda Bio jednom jedan laf, posvećena životu i radu Duška Radovića (1922-1984)

Izložba Bio jednom jedan laf na 30 različitih panoa prikazuje najvažnije momente u životu i stvaralaštvu Duška Radovića: detinjstvo u Nišu i Subotici, dolazak u Beograd, kako je izgledalo uređivanje programa na TV Beogradu - serije "Na slovo na slovo" i "Laku noć deco", TV serija "Ženski razgovori", ali i rad na časopisu Poletarac kao i uređivanje na Studiju B.

Ovom izložbom se predstavlja sveukupan književni opus Duška Radovića za decu i za odrasle, najznačajnije pesme i zbirke, izvodi iz intervjua i njegovi čuveni aforizmi. Autori izložbe su Olga Krasić Marjanović, Violeta Đorđević i Sara Ivković Marković, a realizovana je u okviru projekta "Bio jednom jedan laf" koji je podržalo Ministarstvo kulture i informisanja.

Izložba će biti otvorena do 30. novembra. Organizatori: Podružnica Zapadnobačkog okruga Bibliotekarskog društva Srbije, Gradska biblioteka Karlo Bijelicki i Biblioteka grada Beograda.

Slobodno vreme

Lifestyle

  Poslovni sastanci predstavljaju osnovu za donošenje važnih odluka, razmenu ideja i usklađivanje strategija unutar org...

Disclaimer I

Sve informacije na ovoj veb stranici objavljuju se u dobroj nameri i samo u opšte informativne svrhe. Veb stranica sombor.info ne daje nikakve garancije o potpunosti, pouzdanosti ili tačnosti objavljenih informacija. Svaka radnja koju preduzmete u vezi sa informacijama koje pronađete na ovoj veb stranici je na vaš sopstveni rizik i vlasnik sajta neće biti odgovoran za bilo kakve nastale gubitke i/ili štetu.

Disclaimer II

Materijal preuzet sa interneta smatra se javno dostupnim osim ako nije drugačije navedeno. U slučaju da postoji problem ili greška u vezi sa autorskim pravima na određenom materijalu, kršenje autorskih prava je učinjeno nenamerno.

Nakon predstavljanja dokaza o autorskim pravima, sporni materijal će odmah biti uklonjen sa sajta.