Pruga Sombor - Vrbas će verovatno biti rekonstruisana, a ne rađena nova Pruga Sombor - Vrbas će verovatno biti rekonstruisana, a ne rađena nova
sreda, 09 novembar 2022 07:47

Pruga Sombor - Vrbas će verovatno biti rekonstruisana, a ne rađena nova

Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić, izjavio je da je jutros imao sastanak sa predstavnicima Železnica Srbije na kome se razgovaralo o izgradnji pruge Sombor - Vrbas.

"Razgovarali smo o tome da li da se radi rekonstrukcija pruge ili da se gradi nova pruga. Mislimo da je rekonstrukcija dovoljna, kao što ćemo raditi Senta - Banatsko Miloševo i deo od Zrenjanina do Kumana", rekao je Vesić u Skupštini Srbije.

On je naveo da dok se radi pruga od Novog Sada do Subotice, iz Beograda se preko Ovče, Zrenjanina i Kumana ide zaobilaznim putem, a ta pruga se koristi za transport.

U Skupštini Srbije u toku je rasprava o rebalansu budžeta za 2022. godinu kojoj prisustvuje više ministara, pored ministra finansija Siniše Malog, koji brani taj predlog i još nekoliko pratećih ugovora o zajmovima za izvođenje infrastrukturnih projekata u Srbiji.

Izvor: 021.rs

Slobodno vreme

Lifestyle

Mnogi ćе sе za prеdstojеćе praznikе uputiti van granica Srbijе, a ukoliko planiratе da putujеtе, važno jе da provеritе d...

Disclaimer I

Sve informacije na ovoj veb stranici objavljuju se u dobroj nameri i samo u opšte informativne svrhe. Veb stranica sombor.info ne daje nikakve garancije o potpunosti, pouzdanosti ili tačnosti objavljenih informacija. Svaka radnja koju preduzmete u vezi sa informacijama koje pronađete na ovoj veb stranici je na vaš sopstveni rizik i vlasnik sajta neće biti odgovoran za bilo kakve nastale gubitke i/ili štetu.

Disclaimer II

Materijal preuzet sa interneta smatra se javno dostupnim osim ako nije drugačije navedeno. U slučaju da postoji problem ili greška u vezi sa autorskim pravima na određenom materijalu, kršenje autorskih prava je učinjeno nenamerno.

Nakon predstavljanja dokaza o autorskim pravima, sporni materijal će odmah biti uklonjen sa sajta.