MLADA MILICA NAĐ, KOJA JE SPASILA ŽIVOT SUGRAĐANKI, NA PRIJEMU KOD GRADONAČELNIKA MLADA MILICA NAĐ, KOJA JE SPASILA ŽIVOT SUGRAĐANKI, NA PRIJEMU KOD GRADONAČELNIKA
sreda, 09 novembar 2022 07:41

MLADA MILICA NAĐ, KOJA JE SPASILA ŽIVOT SUGRAĐANKI, NA PRIJEMU KOD GRADONAČELNIKA

U znak zahvalnosti što je pokazala hrabrost i spremnost da svojoj sugrađanki, koja se našla u životno ugroženoj situaciji, nesebično pruži prvu pomoć, gradonačelnik je danas upriličio prijem za petnaestogodišnju Milicu Nađ.

Milica je proteklog petka, dok je sa mamom bila na putu do škole, ugledala stariju sugrađanku kako leži na ulici. Dok su dve prolaznice koje su se našle na licu mesta pozvale Hitnu pomoć, Milica je pregledom ustanovila da gospođa ne diše i započela reanimaciju. U pomoć joj je pritekla i Đina Ružić Hornjak, pa su njih dve reanimirale ženu dok na lice mesta nije stigla ekipa Hitne pomoći, te prevezla ženu u bolnicu.

Gradonačelnik se u ime grada zahvalio mladoj sugrađanki što je pokazala nesebičnost, hrabrost i pribranost da primeni svoje znanje pružanja prve pomoći u susretu sa osobom čiji je život bio ugrožen i tako spasi jedan život.

Na prijemu su bili i Miličina mama Jasmina, Bilјana Klipa i Endi Vaš ispred somborske organizacije Crvenog krsta, kao i članica Gradskog veća Antonija Nađ Kosanović i direktor Centra za stručno usavršavanje zaposlenih u obrazovanju Milan Stakić.

Znanje pružanja prve pomoći Milica je stekla na obukama Crvenog krsta Sombor i kao volonterka ove organizacije, stečeno znanje reanimacije u potpunosti je primenila u situaciji koju je zatekla i tako spasila život starije sugrađanke.
Gradonačelnik se ovom prilikom, takođe, zahvalio i Crvenom krstu Sombor i svim njegovim volonterima što svojim nesebičnim radom daju nemerlјiv doprinos za svakog sugrađanina.

Slobodno vreme

Lifestyle

Retki su pop-kulturni fenomeni kao što je Alan Ford, koji toliko osvoje jednu zemlju u kojoj nisu nastali i postanu i os...

Disclaimer I

Sve informacije na ovoj veb stranici objavljuju se u dobroj nameri i samo u opšte informativne svrhe. Veb stranica sombor.info ne daje nikakve garancije o potpunosti, pouzdanosti ili tačnosti objavljenih informacija. Svaka radnja koju preduzmete u vezi sa informacijama koje pronađete na ovoj veb stranici je na vaš sopstveni rizik i vlasnik sajta neće biti odgovoran za bilo kakve nastale gubitke i/ili štetu.

Disclaimer II

Materijal preuzet sa interneta smatra se javno dostupnim osim ako nije drugačije navedeno. U slučaju da postoji problem ili greška u vezi sa autorskim pravima na određenom materijalu, kršenje autorskih prava je učinjeno nenamerno.

Nakon predstavljanja dokaza o autorskim pravima, sporni materijal će odmah biti uklonjen sa sajta.