Andrea Ivanović Jakšić dobitnica nagrade "Likovna jesen" u Somboru Andrea Ivanović Jakšić dobitnica nagrade "Likovna jesen" u Somboru
ponedeljak, 07 novembar 2022 07:15

Andrea Ivanović Jakšić dobitnica nagrade "Likovna jesen" u Somboru

Izložba “Likovna jesen” Sombor nastala je davne 1963. godine na ideju i inicijativu jednog od najpoznatijih slikara jugoslovenske umetnosti maestra Milana Konjovića kako bi artikulisala i promovisala nove umetničke pojave na jugoslovenskoj sceni. Ove godine u Galeriji savremene umetnosti Gradskog muzeja u Somboru predstavilo se 26 umetnika.
Nagradu "Likovna jesen" Umetnički savet manifestacije dodelio je Andrei Ivanović Jakšić za rad "Tragač-kopač-bušač-podzemnik-duhovnik".

"Svi mi negde stvaramo svaki dan, tražimo i kopamo, posmatramo i na kraju pokušavamo da dodjemo do nekih istina koje nam žele reči zašto smo mi na ovoj planeti i kuda mi idemo", kazala je je Andrea Ivanović Jakšić.

"Likovna jesen 2022" na čelu sa selektorima Savom Stepanovim, Slavicom Žarković i umetničkim direktorom Draganom Stojkovim nastavlja da prezentuje, a time i podržava najaktuelnije srpske umetničke tendencije.

"U svim ovim opusima postoji etički sistem kojim umetnici žele da utiču na stanje u društvu i žele da ponude uređen sistem, koji može da bude model za naše ponašanje i u tome je največa vrednost ove izložbe", rekao je Sava Stepanov, likovni kritičar i selektor.

"Poštujući tradiciju i to da sam se školovao na toj izložbi i tokom svih godina upoznavao sve umetnike koji su izlagali, a izlagali su najbolji sa ovih područja, presrećan sam da se i ove godine održava", kazao je Dragan Stojkov, direktor Umetničkog saveta.

Osim centralne izložbe na bijenalu su predstavljeni i mural "Kaleidoskop" kao i prateća izložba Video/kompjuter art “Medijski art diskursi”.

Izložba "Likovna jesen" za posetioce će biti otvorena do 26. novembra.

Izvor: RTV

Slobodno vreme

Lifestyle

Mnogi ćе sе za prеdstojеćе praznikе uputiti van granica Srbijе, a ukoliko planiratе da putujеtе, važno jе da provеritе d...

Disclaimer I

Sve informacije na ovoj veb stranici objavljuju se u dobroj nameri i samo u opšte informativne svrhe. Veb stranica sombor.info ne daje nikakve garancije o potpunosti, pouzdanosti ili tačnosti objavljenih informacija. Svaka radnja koju preduzmete u vezi sa informacijama koje pronađete na ovoj veb stranici je na vaš sopstveni rizik i vlasnik sajta neće biti odgovoran za bilo kakve nastale gubitke i/ili štetu.

Disclaimer II

Materijal preuzet sa interneta smatra se javno dostupnim osim ako nije drugačije navedeno. U slučaju da postoji problem ili greška u vezi sa autorskim pravima na određenom materijalu, kršenje autorskih prava je učinjeno nenamerno.

Nakon predstavljanja dokaza o autorskim pravima, sporni materijal će odmah biti uklonjen sa sajta.