Somborska gimnazija obeležila 150 godina Somborska gimnazija obeležila 150 godina
subota, 05 novembar 2022 06:23

Somborska gimnazija obeležila 150 godina

 Somborska gimnazija i danas predstavlјa mesto gde se poštuje svaki učenik, podstiču nove ideje i ide u korak sa potrebama savremenog društva, izjavio je danas ministar prosvete Branko Ružić na svečanosti u Narodnom pozorištu u Somboru povodom 150 godina postojanja Gimnazije „Velјko Petrović".

Ružić je istakao da je Somborska gimnazija pratila tok reformi u oblasti obrazovanja i značajno unapredila kvalitet rada uvođenjem novih obrazovnih programa za talentovane učenike.

Tokom 150 godina, gimnazija je uspešno razvijala toleranciju, a učenici su sticali kvalitetnu edukaciju, naglasio je ministar, čestitajući jubilej ovoj obrazovno-vaspitnoj ustanovi.

Ružić je podsetio da je reč o najvećoj gimnaziji u Zapadnobačkom okrugu i jednoj od najuspešnijih gimnazija u Vojvodini.

On je rekao da je iz ove gimnazije potekao veliki broj značajnih imena, kao i da nekadašnji učenici sa ponosom ističu da su bili deo Somborske gimnazije.

Ministar je naveo da u ovoj školi svoja znanja unapređuju i učenici talentovani za računarstvo i informatiku, sport, geografiju i istoriju. "Ponosni smo na znanje koje posedujete i vašu energiju koja je zasigurno pokretač budućeg razvoja naše zemlјe", rekao je Ružić.

Svečanosti su prisustvovali i Patrijarh srpski Porfirije, državni sekretar zadužen za prosvetu iz Mađarske Zoltan Maruža, crkveni velikodostojnici, kao i brojne zvanice iz javnog i kulturnog života.

Izvor: dnevnik.rs

Slobodno vreme

Lifestyle

Visok krvni pritisak je vrlo opasan jer s vremenom može da ošteti arterije, čime se povećava rizik od srčanog ili moždan...

Disclaimer I

Sve informacije na ovoj veb stranici objavljuju se u dobroj nameri i samo u opšte informativne svrhe. Veb stranica sombor.info ne daje nikakve garancije o potpunosti, pouzdanosti ili tačnosti objavljenih informacija. Svaka radnja koju preduzmete u vezi sa informacijama koje pronađete na ovoj veb stranici je na vaš sopstveni rizik i vlasnik sajta neće biti odgovoran za bilo kakve nastale gubitke i/ili štetu.

Disclaimer II

Materijal preuzet sa interneta smatra se javno dostupnim osim ako nije drugačije navedeno. U slučaju da postoji problem ili greška u vezi sa autorskim pravima na određenom materijalu, kršenje autorskih prava je učinjeno nenamerno.

Nakon predstavljanja dokaza o autorskim pravima, sporni materijal će odmah biti uklonjen sa sajta.